Sport

2011.06.18. 08:31

Turán Friciék kategória-ötödik helyen!

<p>Turán Frigyes és Zsiros Gábor elégedett – és joggal elégedett. A Synergon Turán Motorsport párosa jócskán felgyorsult a korábbiakhoz képest, s úgy teljesítette az autógyilkos Akropolisz-rali első napját, hogy a Ford Fiestán egyetlen karcolás sem esett.</p>

Az abszolút értékelésben a 14., a Super2000-es kategóriában pedig az ötödik helyről várja a folytatást a magyar kettős.

„Tudnánk ennél még gyorsabban is menni, de az talán már túlságosan kockázatos lenne” – mondta Turán Frigyes. „Ez a verseny már önmagában is rejt rizikót, elég csak az éles sziklákat említeni és azt, hogy miközben ötven fok van az autóban, némelyik szakasz harminckilenc kilométer hosszú. Szóval nem gyerekjáték! Fejben dől el minden: meg kell találni az arany középutat, hogy elég gyorsak is legyünk, de még az autóra is vigyázzunk. Amely egyébként tökéletesen működik. Miközben az ellenfelek hullanak, mint a legyek, a mi Ford Fiestánkban egyetlen csavar sem lazult meg.

Jó kis csatára számítanak

"Hihetetlen, mennyire jól bírja a kiképzést!” – dicsérte a technikát Turán Frici. A csapat meg őt dicsérte, mert tényleg nagyon vigyázott az autóra, s a görög viadalon ez lehet a siker egyik titka.

Turán Frici és Zsiros Gabi egyébként jelentősen felgyorsultak az utóbbi versenyekhez képest: kilométerenként egy másodpercet faragtak a hátrányukból az éllovasokhoz képest, ami nagyon sok, és reményt ad a felzárkózásra.

„Jó érzésekkel várjuk a szombatot, hiszen remek napon vagyunk túl. Az ötödik hellyel elégedett vagyok, úgy meg aztán pláne, hogy lehet még előrébb is kerülni, igaz, mögöttünk is közel vannak az ellenfelek. Jó kis csatára számítok, a világbajnokságon nem is várhat mást az ember” – mondta a pilóta.

A második napon hét gyorsasági szakasz vár a mezőnyre.

AKROPOLISZ-RALI, A VB 7. FUTAMA, LOUTRAKI

Abszolút sorrend 6 gyorsasági szakasz után:

1. Petter Solberg, Chris Patterson (norvég, brit, Citroën DS3 WRC) 1:39:24.2

2. Loeb, Elena (francia, Citroën DS3 WRC) 51.6 mp h.

3. Hirvonen, Lehtinen (finn, Ford Fiesta WRC) 55.3 mp h.

...14. Turán Frigyes, Zsiros Gábor (magyar, Ford Fiesta S2000) 6:44.9 p h.

Forrás: Just Creative


Tököl - A múlt hétvégén rendezték meg a Hell Országos Pro Drift Bajnokság 3. fordulóját Tökölön, ahol többek között a felsőzsolcai Porkoláb Péter is rajthoz állt.


Valencia - Csütörtökön reggel megkezdődött a GP3 Series hivatalos tesztje Spanyolországban. A kétnapos teszt után a jövő hétvégén szintén Valenciában rendezik a versenysorozat következő futamát.


Miskolc - A 12 éves miskolci Hercsik Vince 2011-es versenynaptárát bármely profi élsportoló megirigyelné. A Hell Racing Team tehetsége közel 30 hazai és nemzetközi futamon ül gokartba idén, határon innen és túl: a magyar és szlovák bajnoki futamok mellett számos európai megmérettetésen indul, sőt, januárban már Floridát is megjárta. Legutóbb a gyöngyösi bajnoki futamot követően adtunk hírt róla, és Vince azóta sem sokat pihent.


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!