Sport

2011.07.04. 20:53

Évad futballcsillaga: befejeződött a szavazatszámlálás

Rendkívül sok szavazat érkezett szerkesztőségünkbe, egy nap kevés volt az összeszámolásához.

Rendkívül sok szavazat érkezett szerkesztőségünkbe, egy nap kevés volt az összeszámolásához.Nagy siker volt olvasóink körében a múlt hónapban indított játékunk, ami az Évad futballcsillaga nevet viseli. Legutóbb talán akkor érkezett ettől több szavazószelvény egy, a lapunk által indított akcióra, amikor a Mozaikjátékban gépkocsit, vagy más hasonló, nagy értékű tárgyjutalmat lehetett nyerni.

Nyerni itt is

Persze nyerni az Évad futballcsillaga játékkal is lehet, lehetett. A jelen idő azért indokolt, mert kedden tartjuk szerkesztőségünkben azt a sorsolást, amelynek során ismertté válik annak a három szerencsés játékosnak a neve, akik a szelvények beküldői közül kerülnek ki, és a Fortuna kegyeinek köszönhetően egyenként 10-10 ezer forintos sportszervásárlási utalványt vehetnek majd át.

Már vannak is

De nem csak lesznek, hanem már vannak is nyerteseink, hiszen eldőlt, hogy az egyes kategóriákban kik kapták a legtöbb voksot. Emlékeztetőül a játék menete: a labdarúgó bajnoki idény végén arra kértük a megyebeli NB II-es, NB III-as, megyei I. osztályú, megyei II. osztályú csapatok szakvezetőit, hogy nevezzék meg együttesük legjobbjait (az NB II-es és az NB III-as trénerek 2-2 nevet mondhattak csapatukból, a másik két osztály edzői, szakvezetői 1-1 nevet). Így az NB II-eseknél és az NB III-asoknál egyaránt nyolc-nyolc név került fel a jelöltlistára, a megyei I-eseknél 18, a megye II-eseknél pedig 47. Ezekre a futballistákra lehetett szavazni két héten át, a lapunkból kivágott szelvény szerkesztőségünkbe való eljuttatásával.

Érvénytelen is

Már ez első napokban is szép számmal kaptunk a voksokat tartalmazó szavazószelvényekből, de az utolsó két napban hihetetlen mennyiségű lap érkezett szerkesztőségünkbe. Ezek összesítése során kiderült, hogy összesen 3054 darab érvényes szelvény mellett 28 darab érvénytelent is kaptunk (ez utóbbiaknál általában két hiba fordult elő: vagy teljesen üres volt, mert a beküldők valószínűleg elfelejtették bejelölni, hogy kire akarják adni voksukat, vagy hibásan szavaztak, egy adott kategóriában egynél több játékosra szavaztak).

Érdekesség

A szavazószelvények kiértékelése után kiderült, hogy nagyon sok olyan voksot kaptunk, amelyeken csak egy kategóriában szavaztak olvasóink. A legtöbb voksot a megye II-es játékosra küldték be a játékosok, a 3054 szelvényen 2040 darab szavazatot kapott a 47 labdarúgó (pontosabban csak 42, mert 5 játékosra egyetlen szavazat sem érkezett). A második legtöbb voksot a megye I-es játékosoknál húzták be olvasóink, összesen 1714-et, míg az NB II-eseknél az érvényesen játékba küldött szelvényeknek alig valamivel több mint a felén jelölték be valamelyik labdarúgót (összesen 1522 voksot kapott a 8 labdarúgó), míg a legkevesebben az NB III-asokra szavaztak (itt 1164 voks érkezett).

A játék további menete

Az, hogy kik nyerték az egyes kategóriákat, hamarosan kiderül, szerdai lapszámunkban közöljük a dobogósok alatti sorrendet. Az egyes kategóriák összesen négy győztesét és közönségjátékunk három szerencsés résztvevőjét egy az erre alkalomra szervezendő díjátadón szeretnénk köszönteni, aminek az időpontjáról, és pontos helyszínéről hamarosan tájékoztatni fogjuk az érintetteket.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!