Sport

2011.07.31. 11:43

Magyar Nagydíj - Asafa Powell Hamiltonért szorít

Mogyoród (MTI) - Vasárnap kilátogatott a Forma-1-es Magyar Nagydíjra Asafa Powell, a 100 méteres síkfutás korábbi világcsúcstartója, aki a Gyulai István Memorial Atlétikai Nagydíjon Magyarországon elsőként tíz másodpercen belül teljesítette a klasszikus sprinttávot.

Mogyoród (MTI) - Vasárnap kilátogatott a Forma-1-es Magyar Nagydíjra Asafa Powell, a 100 méteres síkfutás korábbi világcsúcstartója, aki a Gyulai István Memorial Atlétikai Nagydíjon Magyarországon elsőként tíz másodpercen belül teljesítette a klasszikus sprinttávot. "Lewis Hamiltonnak szurkolok! Először látok élőben egy Forma-1-es futamot, már most nagyon élvezem" - nyilatkozta az MTI-nek a 28 éves jamaicai vágtázó, aki szombaton, a Puskás Ferenc Stadionban már az előfutamban megörvendeztette a publikumot azzal, hogy 9.90 másodpercet futott, majd a fináléban ezt tovább javította 9.86 másodpercre. "Nagyon jól éreztem magam tegnap, és boldog voltam, hogy már elsőre sikerült tíz másodpercen belülre kerülnöm."

Powell - aki a brit Linford Christie 1987-ben futott 10.03-as magyarországi teljesítményét javította meg - elmondta: mindent imád, ami a sebességgel kapcsolatos, nyolc autója van, ezek közül pedig egy villámgyors Ferrari a kedvence. Hozzátette: egyik hobbija az autók tuningolása, honfitárs riválisa, a világcsúcstartó, olimpiai és világbajnok Usain Bolt egyik autóját, egy Hondát is ő "rakta össze." 

Powell - aki 9.78 mp-cel vezeti a vágtázók idei világranglistáját - hozzátette: a "régi" F1-esek közül a még ma is aktív, hétszeres világbajnok német Michael Schumachert kedveli a legjobban.

- MTI -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!