Sport

2011.07.31. 12:26

Magyar Nagydíj - Button "súlyos balesetének" hírét keltette egy hacker

London (MTI) - Jenson Button "súlyos magyarországi balesetének" álhírét keltette valaki, aki feltörte a világbajnok brit Forma-1-es versenyző honlapját. A "hírben" szerepelt az is, hogy Buttont "válságos állapotban" szállították kórházba.

London (MTI) - Jenson Button "súlyos magyarországi balesetének" álhírét keltette valaki, aki feltörte a világbajnok brit Forma-1-es versenyző honlapját. A "hírben" szerepelt az is, hogy Buttont "válságos állapotban" szállították kórházba.A BBC vasárnapi beszámolója szerint a sztori szombat éjjel tűnt fel Button saját honlapján. A McLaren versenyzője azonban vasárnap a Twitter közösségi üzenő portálon tudatta szurkolóival, hogy teljesen jól van, és készül 200. nagydíjára. Hozzátette: valaki feltörte a honlapját, és a "magyarországi súlyos balesetéről" szóló álhír így kerülhetett fel az internetes oldalra. A 2009-ben vb-győztes pilóta szerint aki ezt tette, "annak nyilván nem akadt jobb dolga szombat este".

Vasárnap Button szóvivője hivatalosan is megerősítette, hogy a versenyző balesetéről szóló hír "teljesen valótlan, és nagyon ízléstelen átverésről van szó". A szóvivő szerint Button honlapját azonnal levették az internetről és felülvizsgálják biztonsági beállításait. "Jenson az ágyában aludt, amikor tudatták velünk, hogy valaki feltörte honlapját, és elhelyezte ott ezeket a valótlan állításokat" - mondta a szóvivő. Hozzátette: Button teljesen jól van, egészséges, és részt vesz a vasárnap 14 órakor rajtoló Magyar Nagydíjon.

- MTI -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!