Sport

2011.07.25. 18:12

Miskolci Jegesmedvék: Válogatott csatár és svéd légió

Miskolc - Habár az utóbbi időben látszólag csend volt a Miskolci Jegesmedvék háza táján, a csapat vezetése gőzerővel dolgozott a keret megerősítésén. Ennek nyomában immár csaknem teljes a Macik játékosállománya.

Miskolc - Habár az utóbbi időben látszólag csend volt a Miskolci Jegesmedvék háza táján, a csapat vezetése gőzerővel dolgozott a keret megerősítésén. Ennek nyomában immár csaknem teljes a Macik játékosállománya.

Kezdjük a szokásos rossz hír-jó hír „rendszerben”. Az már közismert, hogy Láda Balázs Székesfehérvárra szerződött, ám sajnos nem ő az egyetlen vesztesége a csapatnak. Különböző okok miatt befejezte profi sportpályafutását Egri Gergely, Kiss Attila, Korpos Gergő és Majoross Gergely. Éppen ezért nehéz feladat állt a vezetők előtt, hogy pótolni tudják ezeket a játékosokat, hiszen a szurkolók legalább olyan eredményes csapatot szeretnének látni, mint a tavalyi volt.

Visszatérők és újak

Az idei szezonban Miskolcon folytatja pályafutását az 53 válogatottsággal rendelkező, kétszeres magyar bajnok csatár, Fodor Szabolcs. Ugyancsak a Vasasból érkezik vissza a miskolci nevelésű Popovics Patrik, a csatársor erősítésére. Lesz egy újabb visszatérője a csapatnak: a szurkolók – szó szerint is – nagy kedvence, a kőkemény szlovák védő Slavomir Vorobel két év francia légióskodás után ismét Miskolcra költözik. Kjell Greg Lindqvist vezetőedző saját kapcsolatain keresztül igyekezett a még szabad három külföldi helyre játékost szerezni. Így kerül a Jegesmedvékhez a 20 éves Alfred Lindgren, aki végigjárta a svéd elit-, és szuperelit juniorbajnokságokat. A tavalyi szezonban már a svéd felnőttbajnokság harmadik vonalában, a Njurunda együttesében játszott, ahol 27 mérkőzésen védő létére lőtt két gólt és adott 10 gólpasszt. További svéd hokis(ok) is várható(k), sőt a tervek szerint lesznek próbajátékosok is a felkészülés első hetében a miskolci jégcsarnok jegén, akik közül a legjobbak kaphatnak szerződést.

Nagyobb szerep a fiataloknak

Az idei szezonban Kjell Greg Lindqvist vezetőedző a korábbinál nagyobb szerepet szán a saját nevelésű fiataloknak. Így a felkészülést a nagycsapattal kezdi meg augusztus elején Orosz Szilveszter, Mokrai Ádám, Ritó László, Miskolczi Márk, és az Amerikából hazaérkezett Tóth-Jávor Ádám is. Az esélyt tehát megkapják, és csak rajtuk múlik, milyen helyet vívnak ki maguknak a csapatban. Csak egy adalék: amikor Lindqvist edző bajnok lett a Dornbirn együttesével az osztrák Nationalligaban, a csapat jelentős részét fiatal játékosok tették ki.

A Fradi ellen kezdünk

A csapat augusztus 1-én kezdi meg a felkészülést a szezonra. A tervek szerint napi két jeges és egy erősítő edzés szerepel a programban. A Jegesmedvék augusztus 17-19. között ismét részt vesznek a Szepességi Kupán (tavaly meg is nyerte ezt csapat), ahol a helyi Spisska Nova Ves és a szintén a szlovák másodosztály élvonalába tartozó Liptovsky Mikulas mellett a MOL Liga tavalyi győztesével, a HSC Csíkszeredával is megküzdenek. Ezt követően még két felkészülési mérkőzés következik, majd szeptember 9-én, pénteken este elindul a szezon: hazai pályán a Fradi ellen!

  • Ezek is érdekelhetik

    Hírlevél feliratkozás
    Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!