Sport

2011.08.28. 12:06

Atlétikai vb - Kazi Tamás ötödik az elődöntős futamában

 Budapest/Tegu (MTI) - Elődöntős futamában ötödik lett, így nem jutott be a fináléba 800 méteren Kazi Tamás a dél-koreai atlétikai világbajnokságon.

 Budapest/Tegu (MTI) - Elődöntős futamában ötödik lett, így nem jutott be a fináléba 800 méteren Kazi Tamás a dél-koreai atlétikai világbajnokságon.A szombati előcsatározásból futammásodikként, 1:48.29 perccel továbblépő magyar középtávfutó erős elődöntős mezőnybe került, arra nem volt reális esélye, hogy a közvetlen döntőt érő első két hely valamelyikén végezzen vasárnap. A táv nagy részét nyolcadikként futotta le, aztán erős hajrával három ellenfelét megelőzte, s 1:46.53-mal ért célba.

"Úgy ítélem meg a futásomat, hogy sok sebből vérzett, főleg az utolsó kétszáz méter. Szomorú vagyok, mert egy rossz taktikával tudtam egy ilyen versenyben ilyen időt elérni - összegzett a magyar szövetség MTI-nek küldött beszámolója szerint Kazi Tamás. - Ebben a mai futásban, azt hiszem látni lehetett, nem ijedek már meg a komoly megmérettetésektől, a nagy nevektől. Mivel mindenki a továbbjutó helyezésre törekedett, sokszor tömörült a mezőny, ezért az elején hátul helyezkedtem. Kétszer is feltartottak, sokat kellett a kettes-hármas pályán futnom. Ebből a versenyből futottam az idei legjobbam közelében. Ha jobb pozícióban vagyok, akkor ma egy jobb idő, helyezés lehetett volna és büszkébben fejezhettem volna be a vb-t. Emiatt vagyok bosszús. A célom az volt, ha búcsúzni kell, akkor is tisztes helytállás legyen. Annak örülök, hogy Berlin után ismét elődöntőt futottam, ezzel az eredménnyel azért kiesni sem szégyen és pozitív volt számomra, hogy egész évben bíztak bennem a szövetség vezetői, a szakemberek, szakvezetők. Jó állapotban vagyok, erősnek éreztem magam ma is. Remélem, idén még tovább fogok javulni nyolcszázon."

A döntőbe a három elődöntős futam első kettője, valamint idő alapján további két futó jutott be.

- MTI -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!