Sport

2011.08.11. 13:42

Jelentősen erősödött a KBSC

Kazincbarcika - Gördülékenyen ment a sárga-kékek NB II-es keretének kialakítása.

Kazincbarcika - Gördülékenyen ment a sárga-kékek NB II-es keretének kialakítása.

A szerda esti mérkőzéssel együtt kilenc felkészülési mérkőzést játszott az elmúlt egy hónapban a Kazincbarcikai SC másodosztályú labdarúgó csapata.

– Az eredmények felemásra sikeredtek, de az teljesen természetes – mondta Szabó János vezetőedző. – Amikor az előző napon nagyobb terhelést kaptak a fiúk, akkor másnap fáradtabban mozogtak a pályán, így becsúszott egy-két vereség is, ennek azonban nem tulajdonítok különösebb jelentőséget.

Megtiszteltetés

Szabó János a klub sajtótájékoztatóján arról beszélt, hogy az előző bajnokság végén már kapott öt mérkőzést a tulajdonos jóvoltából, amikor Orlóczi Tibort váltotta a kispadon.

– Számomra megtiszteltetést jelent, hogy vezetőedzőként folytathatom a munkámat! – emelte hangját az ismert szakember. – Egyébként kettős szerepkört bíztak rám: az első csapat mellett az utánpótlás szakágat is felügyelem, s mondhatom, hogy mindkét megbízatás szép és hálás feladat.

A tréner ezután kijelentette, hogy keretük kialakítása gördülékenyen ment, Komlósi Ádám érkezésével pedig már az átigazolási „frontot” is lezárták, bár az elképzelhető, hogy a DVTK egy-két fiatalt még hozzájuk irányít. A barcikaiak az alapozás során naponta két tréningen vettek részt és szorgalmasan látogatták a konditermet, az uszodát, valamint a műfüves pályát is.

– A fizikai alapokat megszerezték a fiúk, akik folyamatosan játékban voltak, így mindenkit többször is teszteltünk – közölte Szabó János. – Keretünk kialakításakor célzottan igazoltunk, posztokra kerestünk játékosokat és sikerrel jártunk! A hét végén jöhet a Magyar Kupa-meccs, aztán nagyon várjuk jövő heti első bajnoki fellépésünket is. Játékosállományunk és a mezőny ismeretében úgy gondoljuk, hogy az 5-8. hely valamelyikét szerezhetjük meg.

Teljes a KBSC stáb

Szabó Jánostól megkérdeztük, hogy megfelel-e a valóságnak az a hír, mely szerint Zsiga Gyula, a Bőcs Sport volt edzője lesz a pályaedzője? A vezetőedző nemmel felelt, majd felsorolta stábjuk tagjait. Pályaedző: Balogh József. Kapusedző: Májer Zoltán. Gyúró: Gál Zsolt. Technikai vezető: Kőrösi Róbert.

A KBSC keretéről

A régiek: Tarr Tibor (kapus), Nyisalovits Donát (védő), Borbély Bálint (középpályás), Fehér Balázs (középpályás), Badalik Szabolcs (támadó), Kovács Péter (középpályás), Horváth Bence (támadó), Nyitrai Dávid (védő-középpályás). Távozott: Nagy Péter (védő, visszatért Mezőkövesdre), Lipusz Norbert (középpályás, végleg Mezőkövesdre igazolt), Müller Zsolt (középpályás, alacsonyabb osztályú osztrák csapathoz került), Mészáros Márk (védő, jelenleg nincs csapata), Mező Ádám (védő, kölcsönbe Kisvárdára igazolt), Binder Ciprian (támadó, végleg Tiszaújvárosba igazolt), Orlóczki Krisztián (támadó, végleg Mádra igazolt), Vasas Viktor (támadó, kölcsönbe Tállyára igazolt), Máthé Gergő (támadó, végleg Putnokra igazolt), Hamar Zsolt (kapus, jelenleg nincs csapata), Nagy Gábor (védő, kölcsönbe Ózdra igazolt), Tamás Gábor (védő, kölcsönbe Ózdra igazolt), Asszony Béla (középpályás, kölcsönbe Ózdra igazolt), Zimányi Adrián (támadó, kölcsönbe Putnokra igazolt), Tátrai Dávid (középpályás, kölcsönbe Putnokra igazolt), Kiss János (támadó, végleg Tiszaújvárosba igazolt), Király Viktor (támadó, kölcsönbe adják valamelyik NB III-as együttesnek), Szopkó Roland (védő, de kölcsönadják valamelyik NB III-as csapathoz), Benkő Zsolt (védő, kölcsönadják valamelyik NB III-as csapathoz), Berecz László (középpályás, kölcsönadják a DVTK NB III-as csapatához). 

Érkezett: Jousuf Conate (védő-középpályás, Bőcs Sport), Mbei Simon (középpályás-támadó, Bőcs Sport), Szabó Ádám (kapus, Zalaegerszeg, végleg), Toplenszki Szabolcs (védő, Mezőkövesd-Zsóry, végleg), Dávid Zoltán (támadó, Mezőkövesd-Zsóry, végleg), Bene Attila (támadó, Mezőkövesd-Zsóry, egy évre kölcsönbe), Kovács Bence (középpályás, DVTK, kölcsönbe, vagy végleg), Horváth Szabolcs (védő-középpályás, Budaőrs, végleg), Komlósi Ádám (védő, DVSC-TEVA, végleg).

Az ifjúsági csapatból a nagyokhoz került: Komlóssy Bence (védő), Poszuk Gergő (támadó), Homonnay Márk (középpályás), Bohus Péter (támadó).

ÉM/KT

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!