Sport

2011.08.01. 22:09

Öttusa Eb - Aranyérmes a férfi váltó is

Gillingham (MTI) - A női után a Marosi Ádám, Kasza Róbert, Demeter Bence összeállítású férfi csapat is aranyérmet szerzett az angliai öttusa Európa-bajnokság hétfői váltóversenyében.

Gillingham (MTI) - A női után a Marosi Ádám, Kasza Róbert, Demeter Bence összeállítású férfi csapat is aranyérmet szerzett az angliai öttusa Európa-bajnokság hétfői váltóversenyében.A magyarok megnyerték a vívást és a 3x100 méteres úszást, a lovaglásban pedig megőrizték vezető pozíciójukat, így a lövészetekkel megszakított futásnak elsőként vághattak neki. A 3x2000 méter során fokozatosan növelték előnyüket, köszönhetően annak, hogy Demeter, Marosi, majd Kasza is nagyon jól lőtt, utóbbi például a két sorozatában egyet sem hibázott.

"Hét éve Albenában volt hasonló helyzet, hogy az egyéniben nagyon kiszúrtak velem, aztán a váltóban sikerült javítani - utalt Marosi a bulgáriai kizárására, illetve arra, hogy a mostani Eb-n, szombaton már eleve büntetéssel lovagolt a pályára, mert állítólag a bemelegítőben a megengedettnél többet ugrott. - Két napja azt hittem,  mínusz kétszáz ponttal indulok, se kép, se hang nem volt, aztán elkezdtem a pályát, és sorra estek a rudak. Nagyon rosszul éreztem magam a verseny után. Először nem is akartam elindulni a váltóban, aztán Miki bá (Pálvölgyi Miklós szövetségi kapitány) valami olyasmit mondott, hogy így nem lehet befejezni egy Eb-t. Ma mindent elkövettem a sikerért, mert nagyon bennem volt a szombati kudarc. Le kell vonni a tanulságokat, még profibban kell hozzáállni a dolgokhoz."

"A második lövészetem után gondoltam csinálok egy kis műsort, ezért tettem a fülemhez a kezem, hogy nem hallom, mennyi előnyt kiabálnak be nekem, aztán az atlétikai pályára érve még sprinteltem is, amikor pedig már nem kellett volna, de mindez azért történt, mert akkor már felszabadultan futhattam - mondta Kasza. - Ma mindenki nagyon jól szerepelt a csapatban."

"Ez az első érmem a felnőttek között Európa-bajnokságon. Kicsit izgultam a kombinált szám előtt, de szerencsére rendben ment. A célom természetesen az, hogy megragadjak ebben a csapatban" - nyilatkozott a tavaly junior világbajnok Demeter.

Másodikként a lengyelek, harmadikként a fehéroroszok értek a célba. Tavaly Debrecenen is a magyar váltó győzött, de akkor Marosi és Kasza mellett Németh Róbert volt a harmadik csapattag.

Végeredmény:

Férfi váltó, Európa-bajnok: Magyarország (Kasza Róbert, Marosi Ádám, Demeter Bence) 6618 pont (vívás: 35 győzelem/19 vereség/946 pont, úszás: 2:41.79 perc/1400 pont, lovaglás: 1140 pont, lövészet-futás: 20/17.92 perc/3132 pont)

2. Lengyelország (Lukasz Klekot, Bartosz Majewski, Szymon Staskiewicz) 6458

3. Fehéroroszország (Dmitrij Meljah, Mikalaj Gajanuszki, Sztanyiszlau Zsurauliu) 6400

- MTI -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!