Sport

2011.10.06. 15:08

A bökönyi suliból Oslóba

Bököny általános iskolájának focicsapata képviseli majd hazánkat a hétvégén Oslóban megrendezésre kerülő jótékonysági MTG Világbéke focikupán. 

Bököny általános iskolájának focicsapata képviseli majd hazánkat a hétvégén Oslóban megrendezésre kerülő jótékonysági MTG Világbéke focikupán. A bökönyi csapatnak 12 ország - vegyesen fiúkból és lányokból álló - csapataival kell majd megmérkőznie Oslóban. A meccseket pénteken 13:00 és 18:40 között, valamint szombaton 14:15 és 14:45 között tartják. A döntő döntője után az országok játékosai vegyes csapatokat alkotnak és egy barátságos összecsapáson mérkőznek meg. Ezután, az esti órákban olyan egykori sztár futballisták, mint Fredi Bobic, Viv Anderson, Lee Martin, Jan Åge Fjørtoft és Brian Deane játszanak majd egymás ellen.

A sport mellett természetesen oslói városnézésre is jut majd idő, továbbá a gyerekek részt vesznek a Nobel Béke Központ rendezésében az úgynevezett “School of Tolerance” elnevezésű előadáson és a Béke Sétán (Peace Walk), ahol a békéről, az egymással szembeni toleranciáról és megértésről tanulhatnak.

Az MTG Világbéke Kupát a Viasat Hungária anyacége, a Modern Times Group hozta létre együttműködésben a Nobel Béke Központtal és a Norvég Vöröskereszttel, azzal a céllal, hogy különböző nemzetiségű, származású, vallású és kultúrájú gyermeknek segítsen megérteni a béke, a tisztelet, a tolerancia és a kulturális sokszínűség fontosságát. A futball, mint sport lehetőséget ad, hogy a különböző környezetből érkező fiatalok akár egymás nyelvének megértése nélkül is megtanulják megadni játékostársaiknak a tiszteletet, és a szabályok betartásával, igazi odaadással és lelkesedéssel valódi csapatjátékossá válhassanak.

A világbéke szellemében

A kezdeményezés lényege, hogy minden résztvevő MTG ország, így Magyarország is, nyolc tizenegy fős csapat részvételével helyi tornát rendezzen, majd a győztes játékosok az Oslóban rendezett döntőn összemérhessék az erejüket a többi ország legjobbjaival. A csapatokat 12-14 éves általános iskolások alkothatják, akik az adott ország elmaradott, hátrányos helyzetű kistérségeiből pályázhatnak a részvételre.2011 májusában második alkalommal rendezték meg a tornát Budapesten, idén a Folyondár Vasas Sportközpontban. Abádszalók, Bököny, Erdőhorváti, Igal, Katymár, Kömlő, Sükösd, és Véménd általános iskoláinak csapatai szálltak versenybe a kupáért.

Az egész napos rendezvényen, amikor minden a sportról, a gyerekekről, a tehetségről, az adományokról és az összefogásról szólt, több fordulóban mérkőztek meg egymással a csapatok. A bajnokságot végül a bökönyi Barota Mihály Általános Művelődési Központ Iskolai Tagintézménye nyerte, így ők utazhattak el Oslóba, hogy az október 6-9-ig tartó hosszú hétvégén képviseljék Magyarországot az MTG Világbéke Kupa nemzetközi döntőjén.

Az oslói döntő eseményeit folyamatosan nyomon követhetik az alábbi oldalakon:

www.mtgunitedforpeace.comhttp://www.mynewsdesk.com/no/pressroom/viasat-norge

http://www.facebook.com/mtgunitedforpeace 

http://www.mynewsdesk.com/no/pressroom/viasat-norge/image/list

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!