Sport

2011.10.07. 16:21

Nem csak Bokorék presztízscsatája

Röplabda. Kazincbarcika - A VRC Kazincbarcika pénteken 17.30-től a férfi röplabda NB I 5. fordulójában a Kaló-Méh Kecskeméti SE-t fogadja.

Röplabda. Kazincbarcika - A VRC Kazincbarcika pénteken 17.30-től a férfi röplabda NB I 5. fordulójában a Kaló-Méh Kecskeméti SE-t fogadja.

A három győzelemmel kezdett bajnoki szezon 4. fordulójában elszenvedte első vereségét a Vegyész RC Kazincbarcika csapata, az NB I legerősebb gárdájának tartott Kaposvár otthonában. Hogy tud-e javítani a hazai környezetben a VRC a Kecskemét ellen, azzal kapcsolatban Dudás András, a barcikaiak szakvezetője a következőket mondta:

– Nagyon remélem, hogy izgalmas meccset játszunk. A Kecskemét nem sokkal gyengébb a Kaposvártól, akikről korábban is úgy vélekedtem, hogy a legerősebbek, ráadásul a múlt heti meccsünk előtt tovább erősítették csapatukat. De nem csak ők, a Kecskemét is új játékos leigazolásával készül az egymás elleni mérkőzésünkre. Jelzem, megítélésem szerint így is a második legjobbak voltak a mezőnyben a játékosállományuk tekintetében... Ami minket illet: nekünk az első négybe kellene beférkőznünk, és éppen ezek ellen a csapatok ellen kellene jó eredményeket elérni, mármint a Kaposvár, a Kecskemét és a Dunaújváros ellen, akikkel éppen a jövő héten játsszunk. A Kaposvár ellen ugye nem sikerült, de a Kecskemét ellen, hazai környezetben nagyobb esélyünk van egy számunkra kedvező eredmény elérésére.

A különbségek

Mondja ezt úgy Dudás András, hogy a Kecskemét és a Kazincbarcika között a lehetőségek terén jelentős különbség mutatkozik.

– A mi játékoskeretünk szűkösebb, a munka és a tanulás mellett sportolnak a játékosaink, és jóval kevesebb az edzésre szánható idő nálunk, ahol napi egy edzéseket tudunk tartani, ráaádásul azon sem mindig tud ott lenni mindenki, ezzel szemben a Kecskemét többnyire napi két edzéssel készül – foglalta össze a legnagyobb különbséget Dudás András. – Tényleg csak az érdesség kedvéért mondom: vannak olyan játékosaink, akik csak csütörtökönként tudnak bekapcsolódni a heti edzésmunkába, mert egyikük Debrecenben, másikuk Egerben jár iskolába. De hagyjuk is inkább ezt, szívesebben beszélek arról, hogy amitől ilyen helyzetben tartani lehet, mármint a formaingadozástól, ennek a jeleit nem tapasztaltam a legutóbbi edzéseken. Úgy látom a játékosaink motiváltak és azon lesznek, hogy lelkesedéssel, szívvel tegyenek hozzá egy kis pluszt a játékhoz. A csapatunkból Bokornak, aki Kecskemétről érkezett hozzánk, személyes érintettsége is van a mostani meccsen, ugyanis az ellenfél csapatában játszik az öccse, és úgy látom, hogy játékostársai nagyon azon vannak, hogy segítsenek neki ezt a presztízscsatát megnyerni.

ÉM

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!