Sport

2011.10.15. 18:58

Vívó-vb - Hatodik a női kardválogatott

Catania, 2011. október 15., szombat (MTI) - Negyeddöntőbeli vereségét követően az első mérkőzését megnyerte, a másodikat pedig elvesztette a magyar női kardválogatott, ezzel hatodik helyen végzett a cataniai vívó-világbajnokság szombati versenynapján.

Catania, 2011. október 15., szombat (MTI) - Negyeddöntőbeli vereségét követően az első mérkőzését megnyerte, a másodikat pedig elvesztette a magyar női kardválogatott, ezzel hatodik helyen végzett a cataniai vívó-világbajnokság szombati versenynapján.A Benkó Réka, Márton Anna, Várhelyi Kata, Damu Dóra négyes várakozáson felül szerepelt már azzal, hogy a legjobb nyolc közé jutott, s aztán még egy váratlan eredménnyel szolgált: a házigazdák alakulata elleni sikerrel az ötödik helyért vívhatott.

A lengyelekkel szembeni utolsó összecsapását ugyan elvesztette, de ezzel együtt is jól szerepelt a csapat. Különösen annak a fényében, hogy Kovács Tamás szövetségi kapitány a gyenge Eb-szereplés miatt eredetileg nem is akarta kihozni a női kardcsapatot, és csak a szövetség elnökségének döntése alapján indulhatott mégis az együttes a vb-n.

"Az eredmény ismeretében azt mondhatom, jó döntése volt az elnökségnek, hogy ragaszkodott a csapat kiutaztatásához, én pedig akkor döntöttem jól, amikor kihagytam az együttesből az Eb-n rosszul szerepelt vívókat - értékelt a szakvezető. - Márton Anna és Várhelyi Kata meglepően jól vívott, utóbbi szinte egyedül vitte be a csapatot a negyeddöntőbe a dél-koreaiak ellen. Benkó Réka stabil tagja a csapatnak, szerintem szinte biztos, hogy ő ott lesz a londoni olimpián is, melléje kerülhet a későbbi csapatokba Márton és Várhelyi, s hozzájuk kell még fiatalokat keresni. Szerintem helyes döntés a fiatalítás, ezen az úton kell továbbmenni."

Eredmények:

a 32 között:

Magyarország-Kanada 45-31

(Benkó plusz 8, Várhelyi plusz 5, Márton plusz 1, Damu nem vívott)

a 16 között:

Magyarország-Koreai Köztársaság 45-39

(Várhelyi plusz 9, Benkó plusz 2, Márton mínusz 5, Damu nem vívott)

negyeddöntő:

Oroszország-Magyarország 45-29

(Bankó 0, Damu mínusz 3, Márton mínusz 4, Várhelyi mínusz 9)

Egyesült Államok-Olaszország 45-43

Azerbajdzsán-Kína 45-43

Ukrajna-Lengyelország 45-36

az 5-8. helyért:

Magyarország-Olaszország 45-40

(Várhelyi plusz 2, Márton plusz 2, Benkó plusz 1, Damu nem vívott)

az 5. helyért:

Lengyelország-Magyarország 45-26

(Várhelyi mínusz 5, Márton mínusz 6, Benkó mínusz 8, Damu nem vívott)

 

Gyuricza Róbert, az MTI különtudósítója jelenti

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!