Sport

2011.11.18. 16:35

Idegenben küzdenek a Medvék

Egy hét alatt öt meccsen kell helytállniuk a miskolci jégkorongosoknak.

Egy hét alatt öt meccsen kell helytállniuk a miskolci jégkorongosoknak.

Csütörtökön elindult Romániába a Miskolci Jegesmedvék csapata, hogy a MOL Liga következő mérkőzésein pályára lépjen Csíkszereda, Brassó és Steaua ellen. Épphogy véget ért a Négy Nemzet Torna, ahol két jelenlegi és egy ex-medve is a magyar nemzeti válogatottat erősítette, most Románia felé vette az irányt a csapat, hogy idegenben is bizonyítson.

A következő két hét alatt öt meccs vár a csapatra

„Az idei csíkszeredai és steauai idegenbeli győzelem során sikerrel alkalmazott gyakorlatok jelentik az alapot a következő mérkőzéseken is. A kiforrott technikák mellett természetesen új gyakorlatokat is kipróbálunk, hiszen a meglepetés erejéből mindig előnyt lehet kovácsolni.” – mondta Greg Lindquist, a csapat vezetőedzője. „A versenyzők szűk egy hetes bajnoki pihenőt kaptak az elmúlt héten. Olyan feszített tempót diktálnak a következő napok, hogy ezt bőven megérdemelték a fiúk. Mindig oda kell figyelni arra, hogy teljesítményt, csak jó kondícióban lévő, kipihent csapattól lehet követelni, különben nem marad élvezet a sportban.” – tette még hozzá az edző.

A miskolci csapat majdnem teljes létszámmal vág neki a megmérettetéseknek, húsz mezőnyjátékos és két kapus utazik a romániai mérkőzésekre. A medvéknek három meccsen kell bizonyítaniuk: pénteken Csíkszereda, vasárnap Brassó, kedden pedig Bukarest ellen küzdenek majd. Az idegenbeli meccsek után Brassó és Steau csapata jövő hét végén érkezik Magyarországra, hogy éljenek a visszavágó jogával.

Hajrá Miskolci Jegesmedvék!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!