Sport

2011.11.11. 13:14

Miskolci hokitorna - Hári mégis játszani fog a tornán

Miskolc, 2011. november 11., péntek (MTI) - Mégis bemutatkozhat a magyar jégkorong-válogatottban a hétvégi, miskolci tornán Hári János, akit a svéd szövetség korábban november 20-ig eltiltott.

Miskolc, 2011. november 11., péntek (MTI) - Mégis bemutatkozhat a magyar jégkorong-válogatottban a hétvégi, miskolci tornán Hári János, akit a svéd szövetség korábban november 20-ig eltiltott.

A svédek szerdán tájékoztatták a magyar szövetséget (MJSZ) Hári János büntetéséről, az MJSZ ezt követően a nemzetközi szövetségtől (IHF) kért állásfoglalást. Az IHF pénteken azt közölte az üggyel kapcsolatban, hogy a nemzetközi szabályzatban nincs olyan paragrafus, amely azt szabályozná, hogy egy légiós eltiltása esetén játszhat-e, vagy sem hazája válogatottjában. Ennek megfelelően az IHF azt kérte, hogy a magyar és a svéd szövetség állapodjon meg egymással a kérdésben.

Az MJSZ a nemzetközi szövetség állásfoglalására, illetve az egyértelmű szabály hiányára hivatkozva pénteken arról tájékoztatta a svédeket, hogy Hári játszani fog a miskolci tornán, egyúttal kérte az északi ország sportági szövetségét, hogy tanúsítson megértést az ügyben.

A 19 éves csatár - aki pénteken Japán ellen debütál a nemzeti csapatban - a MoDo múlt heti junior mérkőzésén szidalmazta a játékvezetőt, ezért végleges kiállítást kapott, majd fegyelmi eljárást indítottak ellene, és ez alapján eltiltották.

A miskolci tornára készülő válogatottban közben a csütörtökön gyomorbántalmakra panaszkodó Szélig Viktor péntekre meggyógyult, s már edzett is, ugyanakkor Tokaji Viktor szintén gyomorpanaszok miatt távol maradt a tréningtől, s nagy valószínűséggel nem lép jégre a 18 órakor kezdődő, Japán elleni találkozón.

MTI

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!