Sport

2011.11.17. 15:48

MJJSE: Egy hét, három összecsapás

Jégkorong. Egyhetes túrára indult csütörtök reggel a Miskolci Jegesmedvék MOL-ligás hokicsapata.

Jégkorong. Egyhetes túrára indult csütörtök reggel a Miskolci Jegesmedvék MOL-ligás hokicsapata.A sárga-feketék a 19. forduló keretében pénteken 18 órától a HSC Csíkszereda vendégeként lépnek jégre, a 20. forduló meccsét vasárnap 18 órától a Corona Fenestela otthonában, Brassóban vívják, míg vasárnap 19 órától a Steaua Rangers-szel Bukarestben mérkőznek.

– Már a puszta „kirándulás” számai is imponálóak – kezdte Egri István, a Miskolci Jegesmedvék első embere. – Csütörtökön reggel indul a csapat és a jövő hét szerdájának hajnalán ér haza. Ez egy hét, legalább kétezer-kétszáz kilométer buszozás, hat nap szállás, több edzés, három ligatalálkozó. A túra pénzben is jelentős összeget emészt fel.

Győzelmeket várnak

A Macik húsz játékost visznek magukkal és jó szereplésre készülnek.

– Az természetes, hogy a profik valamennyien ott lesznek Romániában – folytatta Egri István. – Akik a játék mellett dolgoznak, azok a munkahelyükön szabadságot kértek, hogy a csapattal tarthassanak. Vannak tanulóink is, ők azonban magánúton folytatják tanulmányaikat, így ott lehetnek társaik között, viszont ketten, Tóth Á. és Mokrai iskolai elfoglaltságuk miatt nem kelnek útra.

A klubvezetőt az esélyekről is faggattuk.

– Legutóbb mindkét romániai összecsapásunkat megnyertük – közölte Egri István. – Most is arra készülünk, hogy három diadalt aratunk, persze a jég csúszós, semmi garancia nincs arra, hogy kizárólag győztesként zárjuk majd összecsapásainkat. A fiúk jó formában vannak, bizakodással tekintenek a túra elé és fogadkoznak, nekem pedig nincs okom arra, hogy szavaikban kételkedjenek. A többi úgyis a jégcsarnokokban dől el, a pillanatnyi formán múlik.

ÉM-KT

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!