Sport

2011.11.05. 12:25

Elhunyt Albert Flórián - Végső búcsú a Császártól

Budapest, 2011. november 5., szombat (MTI) - Deák Bill Gyula bluesénekes, Farkasházy Tivadar humorista és Komár László is ellátogatott szombaton délelőtt az Üllői úti Stadionba, hogy lerója kegyeletét a vasárnap éjjel elhunyt Albert Flórián koporsójánál.

Budapest, 2011. november 5., szombat (MTI) - Deák Bill Gyula bluesénekes, Farkasházy Tivadar humorista és Komár László is ellátogatott szombaton délelőtt az Üllői úti Stadionba, hogy lerója kegyeletét a vasárnap éjjel elhunyt Albert Flórián koporsójánál.A Ferencváros legendás futballistájának, az egyetlen magyar aranylabdásnak a búcsúztatása 9 órakor kezdődött meg a róla elnevezett arénában, ahol a koporsót a Springer-szobor előtt, egy hatalmas kegyhelyen állították fel, s magyar nemzeti lobogóval, illetve Fradi-zászlóval takarták le, mellette pedig díszőrség áll. A kegyhely előtt Albert Aranylabdája látható, amelyet 1967-ben, mint a legjobb európai futballista nyert el.

A 70 évesen elhunyt legendás játékos búcsúztatásra folyamatosan érkeznek a szurkolók, volt pályatársak, barátok. Délelőtt rótta le kegyeletét többek között Rákosi Gyula és Szűcs Lajos, Albert korábbi csapattársai is.

Az államfő 11:30 órakor érkezett meg a stadionba, s fehér virágokat helyezett el a koporsónál, majd az arénán kívül, Albert képénél mécsest gyújtott.

A drukkerek 18 óráig a vendégszektor felöli bejáraton érkezhetnek leróni kegyeletüket, s a Gyáli út felőli kapun hagyhatják el a létesítményt. 

Albert Flóriánt vasárnap 12 órakor az Óbudai temetőben helyezik végső nyugalomra.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!