Sport

2012.04.29. 23:20

Hatalmas küzdelemben kapott ki a Szolnoki Olaj a bronzmeccsen Debrecenben

Kosárlabda - Fantasztikus hangulatban kezdődött a bronzmeccs, a Főnix Csarnokot megszálló szolnoki szurkolók megadták az alapot kedvenceknek. Trotter és Mills révén a néha tanácstalan oroszokat faképnél hagyva elhúzott a Szolnok – a negyed végére kicsit kiengedve 6 pontos előnnyel zártak (27-21).

Kosárlabda - Fantasztikus hangulatban kezdődött a bronzmeccs, a Főnix Csarnokot megszálló szolnoki szurkolók megadták az alapot kedvenceknek. Trotter és Mills révén a néha tanácstalan oroszokat faképnél hagyva elhúzott a Szolnok – a negyed végére kicsit kiengedve 6 pontos előnnyel zártak (27-21).A második játékrészben nehezen találták a csapatok a kosárhoz vezető utat, amiből a Ljuberci eszmélt hamarabb és feljött három pontra, sőt a tizenhatodik percben Jefferson révén a vezetést is megszerezte. Ezután az amerikai percei következtek, aki alaposan megszórta a szolnoki kosarat. Kapaszkodott az Olaj, így „csupán” 3 ponttal ment a Ljuberci (46-49).

A nagyszünetet követően sok technikai hibával kezdtek a csapatok, ám a Ljuberci őrizni tudta előnyét. Csak a 27. perc környékén éledezett a Szolnok, javított a védekezésen és a befejezések is pontosabbak lettek, így a 29. percben visszavette a vezetést, amit 5 egységre növelt a negyed végére (66-61). A befejező játékrész is szolnoki kosarakkal kezdődött, ám a Ljuberci nem adta könnyen a bőrét, és minimálisra dolgozta le a hátrányát. Az utolsó percekben egyre éleződött a küzdelem, az oroszok jobban bírták a hajrát és végül megérdemelten nyertek 94-87-re.

A döntőben Besiktas Milangaz–Elan Chalon találkozót rendeztek, amelyet kiélezett és látványos küzdelemben a török csapat nyerte 91–86 arányban, ezzel hódítva el az EuroChallenge Kupát 2012-ben.

 

EuroChallenge Kupa, harmadik helyért:

Szolnoki Olaj–Triumph Ljuberci 87-94 (27-21, 19-28, 20-12, 21-33)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!