Sport

2012.06.07. 11:17

Subaruval Mecsekből Velenjébe

Ideje korán befejeződött a Mecsek Rally a FleetConcept Rally Team kettősének, hiszen Bessenyey Zoltán és Nyirfás Julianna a Subaru váltójának időleges meghibásodása miatt kiállni kényszerült a hazai bajnokság aszfaltos versenyén.

Ideje korán befejeződött a Mecsek Rally a FleetConcept Rally Team kettősének, hiszen Bessenyey Zoltán és Nyirfás Julianna a Subaru váltójának időleges meghibásodása miatt kiállni kényszerült a hazai bajnokság aszfaltos versenyén.Búslakodni azonban nincs idő, hiszen ezen a hétvégén már Szlovéniában áll rajthoz a kék-fehér Impreza, a CEZ sorozat követező versenyén a Velenje Rally-n.

Bessenyey Zoltán: „Természetesen szomorú voltam a múlt hét szombaton, miután képesek lettünk volna gyorsulni a száraz aszfalton, de sajnos egy apró alkatrész hibája miatt úgy éreztem az orfűi körgyorson, mintha tönkrement volna a sebességváltó a kocsiban. Miután nem akartam volna nagyobb kárt okozni a Subaruban, ezért inkább kiálltunk, de később kiderült, hogy szerencsére a kár minimális. Az esti szakaszokon nagyon élveztem, hogy kicsit nehezebbek voltak a körülmények, és sikerült versenyképes időket autóznunk. Nagyon hiányzott a kilométer, amit nem tudtunk menni, de pont ezért nevezzük tanulóévnek 2012-őt, és próbálunk meg nagyon sok futamon indulni. Már terveztük korábban is a Velenje Rally-t, így még nyilvánvalóbbá vált, hogy elindulunk rajta. Ez egy eléggé nagymúltú futam Maribor közelében, amely aszfaltos, ugyanakkor eléggé egyedi felületű. Nagyon szűk és keskeny, ugyanakkor nagyon gyors utak jellemzik, mindez a különleges déli „fehér” aszfalttal. Ez nem könnyíti meg az idegen sofőrök dolgát, ahogyan az sem, hogy mindössze 2 alkalommal lehet tréningezni a szakaszokon. 4 különféle gyorsasági vár ránk, amelyeket pénteken lehet bejárni, hogy aztán szombat délben rajtoljon a mezőny. Vasárnap kora reggel indulunk majd, hogy gyors két pálya után Velenje főterén legyen a díjkiosztó kora délután. Nagyon bízunk benne, hogy a 68 fős mezőnyben képesek leszünk megszolgálni az 5-ös rajtszámot, amelyet a rendezők kiosztottak nekünk. Szeretnénk mindenképpen végigmenni, vigyázni a kocsira, ugyanakkor azért szeretnék kicsit gyorsulni is, hiszen ezen a futamon is van ellenfél bőséggel, lehet kivel összemérni a tudásunkat. Jönnek ellenfelek ausztriából, olaszországból, oroszorságból, szerbiából és természetesen szlovéniából is. Mint mindig, szeretném most is megköszönni a támogatóinknak a segítséget, és bízom benne sikerül ismét megszolgálnunk a bizalmukat.”

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!