Sport

2012.07.26. 12:43

Kitzbüheli tenisztorna - Balázs kikapott az első kiemelttől

Kitzbühel, 2012. július 26., csütörtök (MTI) - Balázs Attila csütörtökön két játszmában kikapott az első helyen kiemelt Philipp Kohlschreibertől a 410 ezer euró összdíjazású kitzbüheli salakpályás férfi tenisztorna nyolcaddöntőjében.

Kitzbühel, 2012. július 26., csütörtök (MTI) - Balázs Attila csütörtökön két játszmában kikapott az első helyen kiemelt Philipp Kohlschreibertől a 410 ezer euró összdíjazású kitzbüheli salakpályás férfi tenisztorna nyolcaddöntőjében.A viadal honlapja szerint a mérkőzés, amelyet szerdán esőzés miatt félbe kellett szakítani, összességében 1 óra 10 percig tartott.

A magyar játékos, aki a selejtezőből jutott a főtáblára, nagyszerűen kezdett szerda délután, nem ijedt meg a világranglistán 23. helyezett német játékostól, és 3:0-s vezetést szerzett, ám a csütörtöki folytatásban érvényesült a papírforma. Kohlschreiber gyorsan ledolgozta a hátrányát, előnyhöz jutott, majd a második szettben pillanatok alatt elhúzott, 5:1-nél két meccslabdája volt, melyek közül már az elsőt értékesítette.

Balázs, aki jelenleg a 261. a rangsorban, hétfőn várhatóan harminc helyet léphet előre.

Eredmény, nyolcaddöntő:

Kohlschreiber (német, 1.)-Balázs Attila 6:4, 6:1

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!