Sport

2012.07.29. 09:22

London 2012 - Csernoviczki szerezte a magyarok első érmét

Budapest, 2012. július 28., szombat (MTI) - Megszerezte első érmét a magyar küldöttség a londoni olimpián: az első hivatalos versenynapon, szombaton Csernoviczki Éva bronzérmet nyert a női cselgáncsozók 48 kg-os kategóriájában.

Budapest, 2012. július 28., szombat (MTI) - Megszerezte első érmét a magyar küldöttség a londoni olimpián: az első hivatalos versenynapon, szombaton Csernoviczki Éva bronzérmet nyert a női cselgáncsozók 48 kg-os kategóriájában.

A tatabányai dzsúdós első meccsén a holland Birgit Entét legyőzte, majd a negyeddöntőben kikapott a belga Charline van Snickkeltől, ám a vigaszágon folytathatta a küzdelmeket. Ott ipponnal legyőzte a kínai Vu Su-kent (Wu Shugen), majd következhetett a bronzmeccs, melyen a japánok világbajnoka, Fukumi Tomoko várt rá.

Csernoviczki az éremcsatában végig nagyon összeszedett és magabiztos volt, s az első akcióig tartó ráadás felénél gyönyörű dobással ippont ért el. Ezzel nem csupán a londoni magyar csapat első dobogós helyezését szerezte meg, hanem a cselgáncssport első magyar női olimpiai érmese is lett egyben.

Az úszóknál Hosszú Katinka került a legközelebb az éremszerzéshez, a 400 m vegyes előfutamaiból ugyanis biztosan jutott be az esti döntőbe, ám ott hiába vezetett még 200-nál is, a táv második felére elfáradt, s végül a negyedik helyen csapott a célba. A nap másik magyar döntőse, Kis Gergő hatodik lett 400 m gyorson, Gyurta Dániel pedig két országos csúcsot úszott szombaton, s az elődöntőben elért 59.74 mp-es eredményével, a hetedik idővel biztosította helyét a 100 m mell vasárnapi döntőjébe. A nap csalódását Cseh László okozta, aki a 400 vegyes előfutamában eltaktikázta magát, és csak kilencedik lett.

A tőröző Mohamed Aida második meccsén, a nyolcaddöntőben óriási csatában, ráadás tussal kikapott a dél-koreai Nam Hjun Hitől.

Győzelemmel kezdte meg olimpiai szereplését az ökölvívó Harcsa Zoltán (75 kg), ezzel bejutott a nyolcaddöntőbe. Tóth Krisztina és Zwickl Ádám az asztaliteniszezők első fordulójában tudott győzni, Pattantyús Ádám ugyanakkor simán kikapott.

A tornászok selejtezőjében a lólengés favoritja, Berki Krisztián rontott, 15,033 pontot ért el, amivel jelenleg ötödik, s egészen éjszakáig, az utolsó versenyző szerepléséig izgulhat, hogy bekerül-e a nyolcas döntőbe. Hidvégi Vid 15,100 pontot kapott ugyanezen a szeren, amivel harmadik, így ő bizakodva várhatja a nap végét.

Szávay Ágnes sima két játszmában elveszítette első fordulóját a hazai Elena Baltacha ellen, Lovassy Krisztián pedig nem ért célba az országúti kerékpárosok mezőnyversenyében.

-MTI-

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!