Sport

2012.07.31. 09:35

Nagykállói mintás felsőt kapott a pilótabarátnő

Nem csak a pályán tartogatott izgalmakat a Forma-1-es Magyar Nagydíj, hanem a paddockban is, ahol számos érdekes pletyka röppent fel, ráadásul feltűnt a nagykállói minta is.

Nem csak a pályán tartogatott izgalmakat a Forma-1-es Magyar Nagydíj, hanem a paddockban is, ahol számos érdekes pletyka röppent fel, ráadásul feltűnt a nagykállói minta is.

A spekulációk közül a legérdekesebb kétségkívül az volt, hogy órákkal a futam rajtja előtt elterjedt: a Felipe Massa utódját kereső Ferrari szemet vetett a Lotus színeiben idén visszatérő Kimi Räikkönenre, aki 2007-ben vb-címet nyert az olasz csapattal, 2009 végén azonban a szerződése lejárta előtt egy évvel eltávolították, hogy helyet csináljanak az érkező Fernando Alonsónak.

Noha a Lotus versenyképességét Räikkönen a Hungaroringen a 2. hely megszerzésére demonstrálta, meglepetésre nem mondott kapásból nemet a Ferrari-pletykára: „Soha ne mond, hogy soha. Mindig hangsúlyoztam, hogy nem romlott meg a viszonyunk, igaz, jelenleg jól érzem magam ott, ahol vagyok” – fogalmazott a finn. Persze a Lotusnál nem örültek a fejleménynek: „Örülök, ha a Ferrarinak sikerült felkerülnie ezzel az újságok címlapjaira, de nem tudok róla, hogy Kimi vissza akarna menni hozzájuk” – mondta a homlokát ráncolva a fekete-arany egylet vezére, Eric Boullier.

Szombat délelőtt a Williams istállóra, egészen pontosan Pastor Maldonado barátnőjére, Gabriela Tárkányira irányult a figyelem, akit – lapunk közreműködésével – egy nagykállói divattervező, Szuromi Katalin a város tradicionális mintájával hímzett, teljes egészében kézzel készített toppal ajándékozott meg. Az apropót az adta, hogy a pilótabarátnő – ahogyan azt a neve is sugallja - magyar gyökerekkel rendelkezik: nagyapja a II. világháború után vándorolt ki a dél-amerikai országba.

- Nagyon tetszik ez a ruhadarab, a nagykállói minta igazán szép – mondta a hölgy – Boldog vagyok, hogy megtiszteltek ezzel az ajándékkal és elismerem, hogy egyre inkább kötődöm nagyapám szülőhazájához, mert itt rendkívül kedves emberek élnek. Csak azt sajnálom, hogy nem tudok magyarul…

A Forma-1-es mezőny a hungaroringi futam után öthetes, hosszú nyári szünetre vonul, a világbajnokság szeptember 2-án, a Belga Nagydíjjal folytatódik.

Mészáros Sándor

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!