Sport

2012.08.29. 17:40

Három napig Debrecen lesz a vízilabda fővárosa!

Debrecen - Gyöngyösi András „Tojás” meghívására szeptemberben Európa-, világ- és olimpiai bajnokok érkeznek hajdúsági fővárosba Szeptember 14 és 16. között ismét a vízilabdáé lesz a főszerep a Debreceni Sportuszodában, ahol három nap alatt 6 csapat játékosai néznek farkasszemet egymással.

Debrecen - Gyöngyösi András „Tojás” meghívására szeptemberben Európa-, világ- és olimpiai bajnokok érkeznek hajdúsági fővárosba Szeptember 14 és 16. között ismét a vízilabdáé lesz a főszerep a Debreceni Sportuszodában, ahol három nap alatt 6 csapat játékosai néznek farkasszemet egymással.A rangos nemzetközi felkészülési tornára ugyanis a cívisvárosba érkezik a magyar és nemzetközi póló elitje, Európa-, világ-, és olimpiai bajnokkal a soraiban. Az Európa Kupában is érdekelt házigazda Debrecen mellett a szerb sztárcsapat a Partizán Belgrád, a Vasas, az Eger, a Szolnok, és az ősi rivális Ferencváros együttese is harcba száll a vándorkupáért. A háromnapos megmérettetés pénteken kora reggel veszi kezdetét és vasárnap késő estig tart, miközben egész nap játékban lesz a labda, hiszen ha éppen nem a felnőttek csapnak össze egymással, az ígéretes debreceni tehetségek meccselnek a régió csapataival.

Minden bizonnyal nem fog tehát unatkozni az, aki ellátogat szeptember harmadik hétvégéjén a Debreceni Sportuszodába - ahova kicsiket és nagyokat, fiúkat és lányokat egyaránt szeretettel várnak a szervezők. Aki pedig kedvet kap Magyarország legsikeresebb csapatsportágához, az most ki is próbálhatja magát, hiszen a színes programok mellett tagtoborzó vár a fiatalokra. A háromnapos maratoni vízilabdára a belépés ingyenes. További információk a www.dvse.hu weboldalon!

- Ez a torna kiválóan szolgálja azt a célt, amit szerettünk volna megvalósítani, hogy a bajnoki rajt előtt tétmeccseken is megmérettethessük magunkat jó csapatok ellen. A nevében ugyan felkészülési torna, ám mivel a presztízs mindig számít, biztos vagyok benne, hogy az ellenfeleink is mindent meg fognak tenni a győzelem érdekében. Nagyon örülök, hogy immár második éve rendezhetjük meg, méghozzá erős mezőnnyel, hiszen olyan csapatokat sikerült idecsábítanom, mint például a két évvel ezelőtti Euroliga győztes Partizan, vagy a magyar bajnok Vasas. Az pedig, hogy elfogadták a meghívásunkat, azt bizonyítja, hogy befogadnak minket abba a körbe, ahova ők tartoznak. A háromnapos meccs-dömpinggel remek alkalom nyílik arra, hogy le tudjuk mérni magunkat, hol tartunk a felkészülésben, emellett pedig nagyszerű hírverése a vízilabdának a bajnokság kezdete előtt – mondta Gyöngyösi András, a debreceniek mestere.

 

Szeptember 14. péntek

10.00 FTC – Szolnok

11.15 Partizan Belgrád – Vasas

12.30 Debrecen – Eger

17.00 Szolnok – Vasas

18.15 Debrecen – Partizan Belgrád

19.30 FTC – Eger

 

Szeptember 15. szombat

10.00 Partizan Belgrád – FTC

11.15 Vasas – Debrecen

12.30 Szolnok - Eger

17.00 FTC - Vasas

18.15 Debrecen - Szolnok

19.30 Eger – Partizan Belgrád

 

Szeptember 16. vasárnap

10.00 Eger - Vasas

11.15 Partizan Belgrád - Szolnok

12.30 Debrecen - FTC

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!