Sport

2012.08.13. 07:53

Jackie Stewart: Alonso szárazon és vízen is a legjobb

Madrid/Budapest, 2012. augusztus 13., hétfő (MTI) - Jackie Stewart, a korábbi háromszoros Forma-1-es világbajnok "mélységesen tiszteli" Frenando Alonsót, a Ferrari spanyol pilótáját, aki jelenleg vezeti a vb-pontversenyt.

Madrid/Budapest, 2012. augusztus 13., hétfő (MTI) - Jackie Stewart, a korábbi háromszoros Forma-1-es világbajnok "mélységesen tiszteli" Frenando Alonsót, a Ferrari spanyol pilótáját, aki jelenleg vezeti a vb-pontversenyt."Fernando nélkül nagy bajban lenne az olasz istálló" - olvasható az As című spanyol sportnapilap internetes oldalán a britek emblematikus autóversenyzőjének nyilatkozata. "Fantasztikus pilóta, számára tökéletesen mindegy, hogy szárazon vagy vízen száguldozik, mindenütt ő a legjobb."

Stewart, aki 1969-ben, 1971-ben és 1973-ban nyert vb-t, a közelmúltban azt tanácsolta a címvédő német Sebastian Vettelnek, hogy addig ne szerződjön a Red Bulltól a Ferrarihoz, amíg Alonso a tűzpiros gépet vezeti.

"Sebastian helyében én maradnék, Alonso túl erős" - mondta a skót.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!