Sport

2012.08.17. 07:49

London 2012 - Olimpikonjait köszöntötte Veszprém

Veszprém, 2012. augusztus 16., csütörtök (MTI) - Tizenhárom olimpikonját köszöntötte Veszprém csütörtökön a várban felállított színpadon.

Veszprém, 2012. augusztus 16., csütörtök (MTI) - Tizenhárom olimpikonját köszöntötte Veszprém csütörtökön a várban felállított színpadon.

Rákos Patrik úszó, Minczér Albert akadályfutó, Kovács Tamás maratonfutó, Orbán Éva kalapácsvető, valamint a magyar kézilabda-válogatott Veszprémben játszó tagjai, Gulyás Péter, Pérez Carlos, Ilyés Ferenc, Schuch Timuzsin, Laluska Balázs, Iváncsik Gergő, Nagy László, Császár Gábor és Fazekas Nándor hatalmas tapsot kapott a várban összegyűlt tömegtől.

Az ünnepségen részt vett Navracsics Tibor miniszterelnök-helyettes is.

Köszöntőjében Porga Gyula (Fidesz-KDNP) polgármester azt mondta: "nagy öröm és megtiszteltetés, hogy ilyen kitűnő sportolókkal állhatok egy színpadon, és mondhatok köszönetet a rendkívüli sportteljesítményért". Hozzátette: 1992 óta legjobb eredményét érte el az ország a londoni olimpián, s ebből a veszprémi sportolók is kivették a részüket.

Megjegyezte: számára egyetlen nyilatkozat jelenti a veszprémi sportolók szereplésének esszenciáját, az, amikor Fazekas Nándor azt mondta, hogy az izlandi játékos belé dobta a labdát, holott "mindenki úgy látta, hogy Nándi kivédte a lövést". Ez a polgármester szerint a veszprémiek sport iránti alázatát mutatta.

Az olimpikonok a köszöntő után Csík Richárd képzőművész grafikáit vehették át. Az ünnepség légierő-zenekar koncertjével folytatódott a várban.

-MTI-

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!