Sport

2012.08.05. 09:41

London 2012 - Pars és Berki az aranyért száll harcba

Budapest, 2012. augusztus 5., vasárnap (MTI) - Aranyéremért száll harcba vasárnap kalapácsvetésben Pars Krisztián, lólengésben pedig Berki Krisztián a londoni olimpián.

Budapest, 2012. augusztus 5., vasárnap (MTI) - Aranyéremért száll harcba vasárnap kalapácsvetésben Pars Krisztián, lólengésben pedig Berki Krisztián a londoni olimpián.A szombathelyi nehézatléta magabiztosan várhatja a finálét, ugyanis idén mindössze egyszer kapott ki, ráadásul egyetlen legyőzője, a lengyel Pawel Fajdek kiesett a selejtezőben, melyet Pars 79,37 méteres dobással nyert meg. A magyar Európa-bajnok legnagyobb riválisa a címvédő szlovén Primos Kozmus és a japán Murofusi Kodzsi, Athén bajnoka lehet, már csak azért is, mert csak ők dobták meg 78 méteres szintet.

A kétszeres világ- és hatszoros Európa-bajnok Berkinek viszont mindenképpen javítania kell selejtezős teljesítményéhez képest. A magyar tornász múlt szombaton elrontotta gyakorlatát, és csak az ötödik helyen jutott a nyolcfős fináléba, amelyben Hidvégi Vid is érdekelt lesz, sőt, hibátlan gyakorlattal akár ő is dobogóra állhat. Ezt jelzi, hogy harmadikként került a döntőbe. A magyarok legnagyobb ellenfele a hazai közönség előtt szereplő Louis Smith lesz, aki 15,800 ponttal első helyen lett finalista, a csapatdöntőben pedig 15,966-ot kapott lólengésgyakorlatára, ami azt vetíti előre, hogy nagy valószínűséggel Berki csak hibátlan produkcióval győzhet.

Vasárnap megkezdődnek a birkózás küzdelmei, mégpedig a kötöttfogásúak versenyeivel. A sportági nyitónapon az 55 kilós, idén Európa-bajnoki ezüstérmes Módos Péter és a 74 kg-os, 2008-ban Eb-győztes és olimpiai ötödik Bácsi Péter személyében két olyan magyar lép szőnyegre, aki ha jó napot fog ki, akár dobogós helyig is menetelhet.

A női vízilabdázók a negyeddöntőben az oroszok ellen szállnak vízbe. A két csapat az idei kontinensviadalon kétszer is találkozott egymással, akkor a csoportmeccsek során az oroszok nyertek, majd a bronzmeccsen a magyarok visszavágtak.

A magyar csapatból még műúszásban a Czékus Eszter, Kiss Szofi páros, női maratonfutásban Kálovics Anikó, Rakonczai Beáta és Erdélyi Zsófia, valamint a szörfösöknél Detre Diána és Gádorfalvi Áron lesz érdekelt.

Vasárnap igazi slágerszámok döntőire is sor kerül. Az Olimpiai Stadionban a világ leggyorsabb emberei csapnak össze a 100 méteres férfi síkfutás fináléjában, míg Wimbledonban a tenisz jelenlegi legnagyobb csillaga, a svájci Roger Federer utolsó hiányzó egyéni címét gyűjtheti be az olimpiai aranyéremmel. Ehhez a hazai közönség által támogatott Andy Murrayt kell legyőznie.

 

- MTI -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!