Sport

2012.08.15. 08:12

Több mint száz induló lesz a nyirádi katlanban

Nyirád - Új nevezési rekord a Európa-bajnoki futamra, tíz magyar pilóta is indul.

Nyirád - Új nevezési rekord a Európa-bajnoki futamra, tíz magyar pilóta is indul.Megdőlt az eddigi nevezési rekord a nyirádi autokrosz Európa-bajnokságok történetében! Az idei kontinesviadal hatodik fordulójára az augusztus 18-19-ai versengésre, a 7. alkalommal sorra kerülő nyirádi autocross EB-futamon száznégyen indulnak.

– A legnépesebb kategória a SuperBuggy, ahol negyven versenyző adta le indulási szándékát – tájékoztatta lapunkat Kelemen Krisztina a Nyirád Motorsport Kft ügyvezetője. – A tizenhét nemzet közül, hagyományosan nagy létszámmal indulnak a csehek, de vannak nevezések Németországból, népes a holland csapat is, de még Lettországból, Ukrajnából és Luxemburgból is van nevezés.

– Örömteli hír, hogy népes a magyar csapat is, hiszen tíz magyar versenyző adta le jelentkezését, akik közül különösen figyelünk az autósport első Európa-bajnokára, a Touring Autocross kategóriában címvédésre készülő Kárai Tamásra és persze a Buggy1600-as kategóriában szintén dobogós helyre pályázó kétszeres Junior Európa-bajnok Szabó Krisztiánra.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!