Sport

2012.09.07. 13:26

Jótékonysági futás a daganatos és krónikusan beteg gyerekek megsegítéséért

Budapest, 2012. szeptember 7., péntek (MTI) - Több mint 11 millió forint adomány összegyűjtésére vállalkoztak a sportbarátok: felkészülésük és futásuk minden egyes kilométerét örökbefogadásra kínálják a daganatos és krónikusan beteg gyerekek megsegítéséért.

Budapest, 2012. szeptember 7., péntek (MTI) - Több mint 11 millió forint adomány összegyűjtésére vállalkoztak a sportbarátok: felkészülésük és futásuk minden egyes kilométerét örökbefogadásra kínálják a daganatos és krónikusan beteg gyerekek megsegítéséért.A Bátor Tábor Alapítvány 234 sportbaráttal kezdett adománygyűjtő akcióba, akik a daganatos és krónikusan beteg gyerekek megsegítésének céljával állnak rajthoz a 27. Spar Budapest Maratonon október hetedikén. Az edzések nyilvánosak, az érdeklődők sétálva vagy egy rövidebb szakaszt végigkocogva csatlakozhatnak a futókhoz szerda esténként 7 órától a Margitszigeten - közölte az alapítvány az MTI-vel.

Az alapítvány jótékonysági futóközössége, az Élménykülönítmény 2 éve jött létre. A csapat tagjai maratoni és félmaratoni versenyeken indulnak, teljesítményükkel a Bátor Tábor Alapítvány ügyére szeretnék felhívni a figyelmet. Eddig hat versenyen 141-en teljesítettek hosszabb-rövidebb távokat 12 millió 341 ezer forintot összegyűjtve.

Az adományozásról, a kilométerek örökbefogadásáról a www.elmenykulonitmeny.hu oldalon olvashatnak további részleteket az érdeklődők.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!