Sport

2012.09.11. 13:16

Kubica ralit nyert, de a keze nem tökéletes

Robert Kubica álmai visszatérését élvezhette a hétvégi versenyen, megnyerte a Ronde Gomitolo di Landa ralit Olaszországban.

Robert Kubica álmai visszatérését élvezhette a hétvégi versenyen, megnyerte a Ronde Gomitolo di Landa ralit Olaszországban.

Jobb karján kötést viselt, ami elfedte a Forma-1-es karrierjének végét jelentő, 19 hónappal ezelőtti ralibaleset okozta sebeket, az olasz jelentések szerint a lengyel versenyző a Subaru Imprezát győzelemre vitte. - írja a formula.hu. A brazil Agencia Estado szerint a 27 éves versenyző a baleset óta első igazi publikus szereplése feltárta Kubica új korlátainak mértékét.

A BMW és Renault korábbi versenyzője "nem tudja teljesen mozgatni jobb karját", írja a jelentés. Az olasz rali felvételein valóban látszik, hogy bár Kubica képes az autót mindkét kezével kormányozni, jobb karja és keze nyilvánvalóan korlátozott. Magasba tartotta a győztes trófeát és a pezsgőt és vizet ivott a palackból, de azt is csak bal kezével.

(boon.hu/formula.hu)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!