Sport

2012.09.20. 10:37

Nemzeti Sport - Benedek Dalma szerb színekben kajakozik tovább

Budapest, 2012. szeptember 20., csütörtök (MTI) - Szerb színekben kajakozik tovább a hétszeres világbajnok Benedek Dalma - értesült a Nemzeti Sport.

Budapest, 2012. szeptember 20., csütörtök (MTI) - Szerb színekben kajakozik tovább a hétszeres világbajnok Benedek Dalma - értesült a Nemzeti Sport.A 30 éves versenyző - aki egyszer sem tudott olimpián elindulni - már elköszönt klubjától, az MTK-tól, és benyújtotta a szövetségnek a szerb Dusan Ruziciccsel augusztusban kötött házasságát tanúsító okmányt.

"Dalma már elköszönt tőlünk" – mondta a lapnak Rajna András, az MTK szakosztályvezetője. "Kikérte a papírjait, szeptember 30-tól már nincs a klubbal szerződése. Megköszönte azokat az éveket, amelyeket a klubban töltött el, és elmondta: elérkezett az ideje, hogy továbblépjen. Hogy a harmadik olimpiájáról is lemaradt egy ilyen tehetséges versenyző, bizony nyomós érv. Tudom, sok benne a keserűség, csalódott, és mi nem tehetünk mást, elengedjük."

Ábrahám Attila, a Magyar Kajak-Kenu Szövetség főtitkára is megerősítette a hírt:

"Dalma már a szövetséggel is közölte döntését, elhozta a házassági levelét, így az ICF szabályai szerint szabadon országot válthat, nem gördíthető akadály a távozása elé."

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!