Sport

2013.01.21. 14:04

Ádám megy, vagy marad?

Labdarúgás - Megy, vagy marad? A téma nem először vetődött fel: a fiatal csatár nem tartott a többiekkel a tiszaújvárosi edzőtáborozásra.

Labdarúgás - Megy, vagy marad? A téma nem először vetődött fel: a fiatal csatár nem tartott a többiekkel a tiszaújvárosi edzőtáborozásra. A Nyíregyháza Spartacus NB II-es focicsapatának decemberi záróebédjén nem kis meglepetést okozott, amikor Kovács Ádám elmondta, hogy távozni szeretne Nyíregyházáról. Aztán január elején elkezdte a felkészülést, úgy nézett ki, hogy marad. Pár napja újfent változott a kép, a támadó megint szeretne távozni.

Miként arról lapunkban már beszámoltunk, a klub vezetői ragaszkodnak a szerződésben foglaltakhoz, azaz nem engedik el a csatárt. Kovács Ádám tehát nem utazott el a tiszaújvárosi edzőtáborozásra, hanem Nyíregyházán, az U 19-es csapattal készül.

- Mindenkit meglepett amikor Kovács Ádám az őszi szezont záró összejövetel előtt közölte, hogy nem érzi jól magát a csapatnál és kérőként egy belga harmadik ligás klubról tett említést - kezdte érdeklődésünkre Sipos Zoltán, a Nyíregyháza Spartacus ügyvezetője. – Akkor kértük, hogy üljünk le, és egyeztessünk vele, valamint édesapjával. Ez megtörtént, és mivel jól teljesített az ősszel, hajlandók voltunk év közben emelni a fizetésén ötven százalékkal. Azóta kiderült, hogy egy élvonalbeli magyar klub is folyamatosan csábítja, ezért továbbra is távozni szeretne.

Hozzánk viszont 1+2 éves szerződés köti, és a klub szeretné megtartani, ezért nem engedjük el csak ha kifizetik érte a kivásárlási árat. – Vasárnapig kapott haladékot, hogy eldöntse, mit szeretne. Először azt mondta, marad, és utazik a csapattal Tiszaújvárosba, majd pár perc múlva közölte, mégsem menne az edzőtáborba, és az U 19-es csapattal gyakorolna. Ragaszkodunk hozzá, hiszen tudjuk, hogy vele erősebbek lennénk. Nyáron, amikor jelezte, hogy visszatérne Nyíregyházára, örömmel fogadtuk, és szeretnénk, ha továbbra is itt maradna.

Természetesen megkérdeztük a másik felet is és Kovács Ádám készséggel válaszolt érdeklődésünkre. – Az egész akkor kezdődött, amikor nyáron visszajöttem Nyíregyházára - kezdte a szurkolók között népszerű játékos. – Akkor kötöttünk egy szerződést, és úgy állapodtunk meg szóban, hogy az anyagiakra az őszi szezon végén visszatérünk. Ez nem történt meg, én pedig úgy érzem, hogy tettem annyit a csapatért, hogy a fizetésem ne legyen méltánytalanul kevesebb, mint jó pár csapattársamé, olyanoké is, akik a kispadon ültek.

- Aztán valóban tárgyaltunk Sipos Zoltán ügyvezetővel, én továbbra is tartom magam ahhoz, hogy többet érdemlek attól, mint amit kapok, mert ebből csak úgy tudok megélni, hogy édesapám anyagilag segít - folytatta a huszonegy esztendős játékos. - Az edzőtáborba pedig azért nem utazok el, mert úgy érzem, hogy jelenlegi állapotomban nem tudnék megfelelően koncentrálni a közös munkára. Egyelőre tehát így vélekednek a felek, és bizonyára lesz még az ügynek folytatása. A keret többi tagja délután elindult Tiszaújvárosba, ahol este már edzést is tart a szakmai stáb. És még valami: Petneházi Márk a hírek szerint Mezőkövesdre igazol!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!