Sport

2013.01.28. 15:22

Dárdai fontos útravalója: önbizalom!

Labdarúgás - Török tavasz után tiszaújvárosi télbe csöppent a Szpari két focistája.

Labdarúgás - Török tavasz után tiszaújvárosi télbe csöppent a Szpari két focistája.Szombaton a törökországi tavaszból az itthoni télbe érkezett meg az NB II-es focistákból összeállított válogatott. A Dárdai Pál vezette együttes tíz napot töltött el Törökországban, és játszott négy edzőmeccset. A keretnek a Nyíregyháza Spartacus két játékosa, Csorba Szabolcs és Reznek Donát is tagja volt, a két focista valamennyi mérkőzésen szerepet kapott.

- Úgy vélem nagyon hasznos és jó túrán vehettünk részt- kezdte útibeszámolóját Csorba Szabolcs. – Antalyától mintegy hetven kilométerre, egy Side nevű városban voltunk. A Hotel Emirhan szálloda jó, az ellátás pedig remek volt, általában 15 fok körüli meleg volt, igaz gyakorta erős szél fújt és esett. Remek füves pályán edzhettünk és játszottunk négy meccset.

Ami a meccseket illeti az albán Flamurtati és az orosz Ufa ellen nyertek a mieink, a marokkói Raja Casablanca csapatával ikszeltek és Dortmund második számú csapatától viszont kikaptak. Csorba Szabolcs mégis erre a meccsre emlékezik vissza a legszívesebben.

Csorba-gól a dortmundiaknak

- A Dortmund ellen jól ment a játék, a meccs elején háromszor is átjátszottam a védőmet, majd kaptam egy jó passzt, kiléptem és tizenkét méterről kilőttem a hosszú sarkot - folytatta Csorba Szabolcs. - Sajnos kikaptunk, ám a dortmundiak nagyon jó játékosok, kiváló fizikummal, gyorsak voltak és nagyon jól tartották, kezelték a labdát. Jó meccseket játszottunk, és minden nap volt edzés is, természetesen olyanok, amelyeket a mérkőzések előtti és utáni meccsek előtti és utáni napokon szoktak vezényelni. A hangulat remek volt, Dárdai Páltól pedig sokat tanulhattunk. A legfontosabbat, amit naponta sulykolt: önbizalom, önbizalom, önbizalom!

Csorba Szabolcsék a hazaérkezés után pihenhettek egyet, és hétfőn csatlakoztak társiakhoz. A Spartacus játékosai délelőtt orvosi vizsgálatok voltak, délután pedig visszaindultak Tiszaújvárosba , hiszen jön az edzőtáborozás második hete. A sérült Milan Nikolics nem utazott el társaival, Nyíregyházán maradt, hiszen fizikoterápiás kezelésekre van szüksége.

KM-ML

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!