Sport

2013.01.12. 11:27

Hobarti tenisztorna - A döntőben legyőzték Babosékat

Hobart, 2013. január 12., szombat (MTI) - Gyengébb világranglista-helyezése ellenére legyőzte a Babos Tímea, Mandy Minella kettőst a Garbine Muguruza és Maria-Tereza Torro-Flor alkotta spanyol duó a 235 ezer dollár összdíjazású hobarti keménypályás női tenisztorna szombati döntőjében.

Hobart, 2013. január 12., szombat (MTI) - Gyengébb világranglista-helyezése ellenére legyőzte a Babos Tímea, Mandy Minella kettőst a Garbine Muguruza és Maria-Tereza Torro-Flor alkotta spanyol duó a 235 ezer dollár összdíjazású hobarti keménypályás női tenisztorna szombati döntőjében.A magyar, luxemburgi páros - Babos menedzsmentjének beszámolója szerint - 1 óra 24 percig tartó, kétszettes csatában maradt alul. Az ibériaiak szinte végig jól játszottak, viszonylag pontosan adogattak és fogadtak, a hálónál is megfelelő teljesítményt nyújtottak, kihasználva Babosék bizonytalanságait.

-------------------------

Eredmény:

páros, döntő:

Garbine Muguruza, Maria-Teresa Torro-Flor (spanyol)-Babos Tímea, Mandy Minella (magyar, luxemburgi) 6:3, 7:6 (7-5)

--------------------------

A magyar játékos tavaly egyesben Monterreyben, míg párosban - a tajvani Hszie Szu-vej oldalán - Birminghamben nyert WTA-tornát, s ezúttal volt harmadszor döntős.

„Úgy érzem, hogy nyerhető meccs volt, pedig az ellenfél nagyon jól teniszezett - nyilatkozta Babos Tímea. - Sajnos ma rosszul kezdtem, ez elbizonytalanított. Annak viszont örülök, hogy döntőt játszottunk, így kezdtük a szezont."

A magyar teniszező még szombaton elutazik az év első, hétfőn kezdődő Grand Slam-tornája, az Australian Open helyszínére, Melbourne-be, ahol egyesben a francia Kristina Mladenovic ellen lép pályára az első fordulóban, míg párosban a brit Laura Robson oldalán szerepel majd.

 

 

- MTI -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!