Sport

2013.02.08. 16:27

Hivatalosan is bemutatkozik a Varga-csapat

Több fiatalt is bevet majd a DVSE a szegediek elleni összecsapáson szombaton.

Több fiatalt is bevet majd a DVSE a szegediek elleni összecsapáson szombaton.A listavezető A-HID Szeged otthonában vendégszerepel az immár Varga Tamás játékos-edző által irányított DVSE szombaton 18 órától. Mint ismert, igen eseménydús napokat tudhat maga mögött a debreceni vízilabdacsapat, mely szerdán az Európa Kupa döntőjéért vívott meg a szerb Radnicski Kragujevaccal (sikertelenül), majd pedig edzőváltáson esett át. A pólóegyesület közleményben tudatta, február 6-tól nem Gyöngyösi András irányítja a DVSE szakmai munkáját, a korábbi trénert felfüggesztették többek között azzal az indokkal, hogy nem hajlandó alkalmazkodni a DVSE teherbíró-képességéhez.

Ezekkel az eseményekkel veselkedik tehát neki a tabella ötödik helyén álló cívisvárosi alakulat a jelenlegi legerősebb magyar együttes, a háromszoros olimpiai bajnok Dr. Molnár Tamás csapatkapitányt és válogatott klasszisokat a soraiban tudó Szeged elleni meccsének. A Napló a debreceniek Európa-bajnok hálóőrét, Branislav Mitrovicsot kérdezte, mire számít a Tisza-partiak ellen.

Meglepetésre készülnek

– Ez már a második, és nem is akármilyen mérkőzésünk lesz a héten, nekem a harmadik, mert egy Világliga összecsapáson is részt vettem – kezdte Branislav Mitrovics, a DVSE klasszis hálóőre. – A szegediek az utóbbi három-négy évben nagyon mennek felfelé, idén a bajnoki címre is esélyesnek tartom őket, ezzel szemben mi egy kicsit szétestünk. De nem adjuk fel, új munkába kezdtünk, megpróbálunk helyt állni a jelenlegi játékoskeretünkkel. Én, és a csapat is minden meccsnek úgy megyünk neki, hogy nyerni akarunk, más meg sem fordulhat a fejünkben, meglátjuk, most mire leszünk képesek.

A Szegedben nagyon jó úszók vannak, oda kell majd figyelnünk a lefordulásaikra, ha úgy védekezünk és támadunk, ahogy tudunk, akár meglepetésre is képesek lehetünk – mondta az Európa-bajnok hálóőr, akit arról is kérdeztünk, milyen a hangulat a csapatban a történtek után, illetve ő mit szól az edzőváltáshoz.

– Természetesen a játékosok is tudják, érzékelik a klub körül kialakult helyzetet, ennek ellenére úgy látom, egyben van a csapat, ami pozitív dolog. Én pólós vagyok, nekem az a feladatom, hogy minden edzésen és minden meccsen százszázalékos teljesítményt nyújtsak, az, hogy ki az elnök, vagy ki az edző, engem nem érdekel, nekem játszani kell – vélekedett a szerb kapus, aki az utóbbi időben is a tőle megszokott bombaformában véd. – A kapus formája nagyban függ a csapatétól, ha a védekezés jól működik, akkor nekem is könnyű dolgom van – szerénykedett a szerb-magyar kettős állampolgárságú Mitrovics.

Beépítik a fiatalokat

– A debreceni klubnál történtek ellenére továbbra is zavartalanul folyik az utánpótlás-nevelés, és a felnőtt csapatnál is rendeződnek az anyagi gondok, így zavartalanul mehet tovább minden a maga útján. Én az OB I-es gárda szakmai, erőnléti munkájáért vagyok felelős, illetve az utánpótlásért, főként a pólósuliért. Egyre több ifikorú játékos mutatkozik be az OB I-ben, már most, a Szeged ellen is bevetjük őket, hogy lássuk, miként reagálnak.

Tehát folytatódik a fiatalabbak beépítése a felnőtt csapatba, a pénteki edzésen is jelen volt négy ifista, akik a jövőben is velünk tréningeznek majd. Nem titok, hogy szakmai igazgató nélkül maradt a klub, jövőre mindenképp szeretnénk egy új embert hozni erre a pozícióra – tudtuk meg Varga Tamástól, aki kisebb vállsérüléssel szenved, így nem fog játszani a Szeged ellen, ahogy várhatóan Vindisch Ferenc sem, akinek a dereka fáj.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!