Sport

2013.02.06. 11:39

Megszakítás nélküli 23. csapatbajnoki döntőjét játssza a debreceni tollas csapat

Az első meccsen bravúr Pécsen: Hajdú Gabona DTC – DSC SI - Pécsi MULTI ALARM SE 5:4

Az első meccsen bravúr Pécsen: Hajdú Gabona DTC – DSC SI - Pécsi MULTI ALARM SE 5:4Vasárnap délelőtt Pécsen rendezték meg a 2012-2013 évi szezon tollaslabda csapatbajnokság döntőjének első mérkőzését. A döntőbe az alapszakaszba első két helyen végzett csapata – a Pécsi MULTI ALARM SE és a Hajdú Gabona - Debreceni Tollaslabda Club - DSI csapata került.

Az alapszakaszban a pécsi csapat veretlenül végzett az első helyen , míg a debreceniek nagy csatában szerezték meg a második helyet. A debreceni tollaslabda sport (Debreceni Kinizsi, Hajdú Gabona DTC DSI) kiemelkedő eredményének kell elismerni, hogy huszonharmadik éve megszakítás nélkül mindig bekerült a csapatbajnokság döntőjébe. Az eddig lejátszott 22 döntőből 18 alkalommal debreceni siker született. Tavaly a pécsi csapat nyert. Egy világranglistán már 9. helyen is megforduló maláj, illetve egy szintén előkelő helyen levő ukrán leány mellett a volt debreceni (25 X bajnok) Tóth Henrik által fémjelzett csapat most is esélyes a végső győzelemre.

Ennek ellenére a debreceni csapat bravúrosan kezdte a rájátszást. A pécsiek két és fél éves veretlenségét szakított meg. A baranyai városban az első mérkőzésen fantasztikus nagy csatában 5:4 nyert a debreceni csapat. (az ukrán leányt most nélkülözte az ellenfél.)

A debreceniek győzelmeit az alábbi versenyzők szerezték:

Varga Orsolya ( női egyéni )

Gonda Daniella ( női egyéni ),

Mester József ( férfi egyéni ),

Fórián CsillaGonda Daniella ( női páros ),

Krausz GergelyFórián Csilla (vegyes páros )

A csapat tagjai voltak :

Varga Ákos

Boros Balázs

Czifra Zsuzsa

Kmetty Sándor

Hajdinák Vanda

A felnőtt csapat eredményességét nagyban segítette a Debreceni Sportcentrum – Sportiskolában folyó kiemelkedő utánpótlás képzés. Az öt győzelemből négyben döntő szerepet vállaltak a még utánpótlás korú DSC-SI versenyzői (Gonda Daniella, Mester József, Krausz Gergely).

A visszavágóra 2012. február 17-én 11.00 órától az Oláh Gábor u. Sportcsarnokban kerül sor.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!