Sport

2013.03.25. 10:54

Agresszívabban és eredményesebben

Lucsánszky Tamás szerint a legfontosabb az, hogy felrázza a Szpari játékosait.

Lucsánszky Tamás szerint a legfontosabb az, hogy felrázza a Szpari játékosait.A hazaút mindig hosszú, főként vereség után. Szombaton este, Újpestről visszafelé tartva nem vetette szét a jókedv a Szpari buszát. Nem csoda, hiszen az újpesti fiatalok arcul csapták a nyíregyháziakat és otthont tartották a három pontot. Lucsánszky Tamás, a Nyíregyháza Spartacus vezetőedzője nem teljesen egészségesen ült le a kispadra, ám aligha az egészségi állapota volt a legnagyobb problémája. Minden bizonnyal nem ilyen eredményt és elsősorban játékot várt csapatától a debütálásán.

- Nem bizonyos, sajnos védekezésben és támadásban is alkalmazkodtunk az újpestiek játékához, nem kezdeményeztünk, ennek pedig ez lett az eredménye. Ráadásul olyan egyéni hibákat is elkövettünk, amilyeneket ilyen szinten nem szabad. Az első húsz percben még elfogadhatóan fociztunk, ám nem volt benne a gól a játékunkban. Aztán helyezkedési probléma, valamint egyéni hiba miatt vezetéshez jutottak a hazaiak. A második félidő elején növelték is az előnyüket, ez pedig döntőnek bizonyult. Sajnos jobban játszottak a hazaiak.

A vereség már tény, ezen kár keseregni, hiszen a tét nagy és még jó pár forduló hátra van a tavaszi szezonból. Elsőként a szombati, amikor a korábban rangadónak ígérkező villanyfényes mérkőzésen a szintén gyatrán rajtoló listavezető Békéscsaba látogat a Városi Stadionba. Mi a legfontosabb feladat az elkövetkezendő pár nap alatt?

– Fel kell rázni a játékosokat, az az elsődleges – adta a választ a felvetésre Lucsánszky Tamás. – Lényegesen agresszívabban és eredményesen kell majd játszanunk szombaton. Nehéz lesz, de az a feladat!

Mint ismert, Bodnár László, Csorba Szabolcs és Nikon Jevtics betegség miatt hiányzott az újpesti meccsről, remélhetőleg mihamarabb teljesen meggyógyulnak. A műtött Milan Nikolics kezéből kivették a varratokat, így ő is munkába állhat.

KM-ML

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!