Sport

2013.03.26. 09:56

Harsányi a nyolcadikra hajt

A RabócsiRingen a SuperCars kategóriában sok riválisa lesz a bajnoki cím védőjének.

A RabócsiRingen a SuperCars kategóriában sok riválisa lesz a bajnoki cím védőjének.Vége a téli szünetnek, hamarosan kezdődik a ralikrosszozók ide szezonja. A nyitány immáron hagyományosan a máriapócsi RabócsiRingen lesz, ahol vasárnap és húsvét hétfőn a többszáz lóerős járgányoké, és vakmerő pilótáké lesz a főszerep, profiké és amatőröké egyaránt.

A profiknál a csúcskategóriának számító SuperCarsban Harsányi Zoltán (RC Motorsport, Mitsubishi Lancer EVO V) címvédőként kezdi a bajnokságot. A népszerű versenyzőnek nagyon fekszik a máriapócsi pálya, hiszen tavaly is mindkét viadalon őt intették le elsőként.

- Természetesen már nagyon várom a versenyt, a cél pedig mi más lehet, mint a győzelem - kezdte lapunk tájékoztatását Harsányi Zoltán. – Aki második, az már veszít. Szeretném sikerrel kezdeni a szezont és a bajnokság végén ismét megszerezni a bajnoknak járó serleget. Ilyenből már van hét, elférne mellettük a nyolcadik is. Az autó már kilencven százalékban készen van, különösebb újítás nem lesz, csak egy alapos felújítás.

A kategóriában nagy versengésre van kilátás, hiszen riválisból nincs hiány. Elég ha csak a az autókrosszban Európa-bajnok Kárai Tamásra (Kárai Tamás Racing-Com, Skoda Fabia), a tavalyi ezüstérmes Mózer Attilára (Nyirád Motorsport, Skoda Fabia), az ambiciózus Vass Zoltánra (O. ZS. Racing Team, Mitsubishi), vagy a rutinos Révész Bálintra (Nyirád Motorsport, Mitsubishi) gondolunk.

A tavalyi nyitóversenyen Harsányi az aszfalton rendre meglépett a murváson arasznyival mögötte autózó Káraitól, a cél is aszfalton volt. A harmadik helyen a nyolcszoros bajnok Kotán Péter (Hungary Motorsport, Ford Focus) ért célba.

- Az biztos, hogy izgalmas versenyre van kilátás, remélhetőleg jól szórakoznak majd a nézők – folytatta Harsányi Zoltán. – Kárai Tomi, Mózer Attila és Vass Zoli bizonyára nyomja majd rendesen és ott van a máriapócsi pályán jól versenyző Révész Bálint is. Akik rajthoz áll majd a húsvéti nyitófordulón, valamennyien kemény ellenfelek lesznek.

Ralikrossz, az idei menetrend

Március 31.-április 1: Rabócsiring OB

Április 13-14: Nyirád OB

Május 19-20: Rabócsiring OB

Május 25-26: Nyirád EB

Június 8-9: Greinbach (osztrák) OB és ZT

Június 22-23: Kakucsring OB és ZT

Szeptember 7-8: Kakucsring OB

Október 5-6: Nyirád OB és ZT

OB: Országos Bajnokság

EB: Európa-bajnokság

ZT: Zóna Trófea

KM-ML

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!