Sport

2013.03.02. 14:16

Pirosba öltöztek a kézilabdázók

Demecser - Nemes célt szolgáló kampányhoz csatlakoztak a demecseri kézilabdázók. A hétvégén már bajnoki mérkőzésen lép pályára – Miskolcon – a Demecseri VKSE NB II-es férficsapat.

Demecser - Nemes célt szolgáló kampányhoz csatlakoztak a demecseri kézilabdázók. A hétvégén már bajnoki mérkőzésen lép pályára – Miskolcon – a Demecseri VKSE NB II-es férficsapat.A játékosok az elmúlt hetekben kőkeményen készültek a tavaszi szezonra: egymást érték a tréningek és az edzőmérkőzések. A terhelés ellenére a demecseri vezetők és a játékosok azért folyamatosan figyelemmel kísérték a „külvilág” eseményeit.

A pécsi központú Szemem Fénye Alapítvány február közepére országos kampányt hirdetett „Öltözz pirosba!” elnevezéssel. Az embereket arra kérték, hogy aznap öltözzenek pirosba, kifejezve a gyógyíthatatlan beteg gyermekek iránti együttérzésüket, és ha tehetik, adományozzanak. A pénzadományokat a pécsi „Dóri Ház” működtetésére fordítja az alapítvány. A Dóri Ház Magyarország egyetlen gyermek hospice intézménye, ahol a gyógyíthatatlan kis betegeket ápolják, kezelik, s megpróbálják vidámmá tenni az életükből még hátralévő időt.

A Demecseri VKSE férfi kézilabdásai nagyszerű ötletnek tartották a kezdeményezést, és csatlakoztak a kampányhoz. Minden játékos önzetlenül befizette a kétszáz forintot, hiszen egyöntetűen úgy gondolták, hogy ezzel a – szinte jelentéktelen – segítséggel a kis beteg gyermekek arcára csalt mosoly ezerszer többet ér, mint egy fél doboz elpöfékelt cigaretta, vagy két üveg ásványvíz ára.

K. István, Demecser

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!