Sport

2013.04.08. 14:18

„A tettem elmarasztalásra érdemes”

Kocsis János szerint előfordulhatott, hogy a pályán ért a labdába, de szerinte nem nagy helyzetet hiúsított meg.

Kocsis János szerint előfordulhatott, hogy a pályán ért a labdába, de szerinte nem nagy helyzetet hiúsított meg.Kétszeri tömegverekedéssel fejeződött be a szombati CigándNyírbátor NB III-as bajnoki, amelyen négyszer villant a piros lap és mindkét edzőt elküldte a kispadtól Tatár Imre játékvezető. Mégis történt még ezektől is nagyobb furcsaság: a beszámolók szerint a mérkőzés 93. percében a Nyírbátor kibontakozó támadását Kocsis János, a hazaiak edzője úgy hiúsította meg, hogy a pályára lábbal benyúlva elpöckölte a labdát Kristófi Sándor elöl.

– Ha kérhetném, menjünk sorjában, és hadd reagáljak azokra a vádakra, amelyeket Fogarasi Zoltán, a nyírbátoriak edzője meccs utáni nyilatkozatában említett – kezdte az ügy kapcsán megszólaltatott Kocsis János. – Először is arra, miszerint Cigándon nem engedik, hogy a vendégcsapat nyerjen. Való igaz, kevés csapat képes arra, hogy elvigye tőlünk a három pontot, de Fogarasi Zoltán azon edzők közé tartozik, aki ünnepelhetett már győzelmet nálunk, hiszen tavaly a Nyírbátorral, előtte az ÚSE-Nagykállóval győzött Cigándon.

Kötelességemnek érzem, hogy megvédjem Tempfli Imrét is, mert ha valóban megütötte volna ököllel az ellenfelét, azt egyrészt a szenvedő fél szóvá tette volna a játékvezetőnél, másrészt aligha maradt volna megtorlatlanul a spori részéről. Ehelyett csapatkapitányunk egyetlen figyelmeztetés nélkül játszotta végig a találkozót, holott a balhékat követően ő volt az utolsó, aki elhagyta a pályát.

Így érkeztünk el a 93. percig, amikor Kocsis János találkozott a játékban lévő labdával.

– A pályánkon a hazai kispad technikai zónája a felezővonal közelében található, ezt csak azért mondom, mert nagy túlzás az ott kibontakozó ominózus szituációt abszolút gólhelyzetnek nevezni – így a borsodi csapat amúgy kisvárdai illetőségű trénere.

– Ugyan tíz emberre fogyatkoztunk, de a hosszabbításban is az vezérelt bennünket, hogy kiharcoljuk a győzelmet, ennek érdekében tüzeltem én is a csapatot. Ekkor lódult meg az ellenfél játékosa, ott álltam az oldalvonal mellett, és úgy ítéltem meg, hogy hosszan szöktette magát, és a labda el fogja hagyni az oldalvonalat. Minél gyorsabban vissza akartam adni a labdát, hogy tovább támadhassunk a győztes gólért. Nem érzékeltem, de meglehet, a pályán belül értem a labdához, és ezt támasztotta alá az asszisztens véleménye, valamint az ellenfél játékosainak és vezetőinek heves megnyilvánulása is. A tettem elmarasztalásra érdemes, de meglátásom szerint nem egyértelmű gólhelyzetet hiúsítottam meg.

Természetesen vállalom a következményeket. Hogy Kocsis Jánost egyesületen belül elmarasztalják-e, a fegyelmi döntés következménye lehet, de lássuk, a nyírbátoriak készülnek-e valamilyen panasztételre a mérkőzésen történtek (Jeddi Béla állítólagos megütése és Kocsis János „pályára lépése”) miatt.

– Nem vagyunk beidézve a tárgyalásra, így mást nem tehetünk, kíváncsian várjuk a fegyelmi döntést – mondta Baracsi Balázs, a Nyírbátori FC elnöke.

– A személyes véleményem szerint az belefér egy futballmeccsbe, ha a játékosok egymásnak esnek, ám amit Kocsis János tett, az olyan fokú sportszerűtlenség, ami messzemenőkig elítélendő. Csak abban bízhatunk, hogy a fegyelmi bizottság kellően szigorú büntetést hoz, bár a játékvezetői jelentés ezen részét nem tartom alaposnak.

 

Távol a kispadtól

Az írásban utaltunk rá, hogy mindkét edzőt elküldték a kispadtól. Kocsis Jánost akkor, amikor játékba avatkozott, Fogarasi Zoltánt pedig picivel korábban, amikor csapata második meg nem adott, általa szabályosnak látott gólja után reklamált. A korábbi gyakorlat alapján mindkét tréner eltiltásra számíthat, kérdés az, hogy mennyi ideig nem ülhetnek majd le a kispadra.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!