Sport

2013.04.16. 10:42

Másnak is meggyűlt már a baja

Nem csupán az ellenfél, a körülmények is megnehezítik az NRK dolgát Miskolcon.

Nem csupán az ellenfél, a körülmények is megnehezítik az NRK dolgát Miskolcon. Egyről a kettőre jutna az NRK. Az élvonalbeli női röplabdacsapat az 5. helyért kiírt, egyik fél két győzelméig tartó Miskolc elleni párharc házi feladatát megoldotta - a hazai pályán megnyert első összecsapással elérte, hogy a szerdai ,,visszavágón,, kipipálhatja az aktuális bajnoki évadra rendelt valamennyi kötelezettségét. Egy idegenbeli sikerrel nem csupán a borsodiakkal vívott külön csatát tudhatja le - a teljes szezon véget ér számára.

A legpesszimistább prognózis szerint a nyíregyháziaknak két dobásuk van: amennyiben a hétközi partit elbukják, vasárnap, újfent a saját otthonukban próbálkozhatnak. Akkor viszont már nem hibázhatnak.

Vagyis, megkímélhetik magukat a további, felesleges izgalmaktól, ha ezúttal is legyűrik riválisukat.

– Egyetlen egy dolog lehet, ami a saját teljesítményünk mellett döntően meghatározhatja a mérkőzés kimenetelét, ez pedig maga a miskolci terem – szögezte le Balázs István, az NRK edzője. – A rendkívül szűk, alacsony csarnok feladhatja a leckét, miként meggyűlt baja a körülményekkel nálunk jobb csapatoknak is. Abban bízom, hogy a nyitásfogadásunk pontos lesz, és ha már ott van a labda Akimova kezében, onnan kezdve talán olyan nagy baj már nem érhet minket, hiszen ütőerőben jobbak vagyunk. Lélektanilag nagyon fontosnak tartom az első játszma végeredményét, egy esetleges játszma győzelemmel, különösen a vasárnap történtek ismeretében, végképp megtörhetjük a hazaiak ellenállását.

KM-KT

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!