Sport

2013.04.15. 10:21

Na, ezt sem gondolta volna...

Balázs István szerint dicséretes az NRK játéka, amellyel előnyt szerzett a Miskolc elleni párharcban.

Balázs István szerint dicséretes az NRK játéka, amellyel előnyt szerzett a Miskolc elleni párharcban.Noha Balázs István kissé fázott a Miskolc elleni összecsapástól, ráfázásról szó sem volt - az NRK élvonalbeli női röplabdacsapata egyenesen a padlóba döngölte ellenfelét (3:0). Az 5. helyért kiírt, egyik fél két győzelméig tartó párharc első mérkőzésén a nyitó szett ugyan némileg melegre sikeredett: a kritikus pillanatokban a nyíregyháziak bírták jobban a strapát, aztán pedig ment minden, mint a karikacsapás.

Olyannyira, hogy kevesebb, mint egy óra elégnek bizonyult a borsodiak legyűréséhez, ami ebben a sportágban manapság csak akkor fordul elő, ha egyébként szakadéknyi különbség tátong a pályára lépő együttesek között.

Tévedés ne essék, a vendégek egyáltalán nem kutyaütők, a nyírségiek nyújtottak felettébb acélos teljesítményt.

– Az előzmények tükrében, különösen a pénteki edzés elmaradása után mindenképpen dicséretes a csapat eredményes játéka – emelt kalapot „lányai” produkciója láttán Balázs István, az NRK, trénere. – Az első szett után magam sem számítottam arra, hogy a továbbiakban ilyen sima lesz a meccs. Az ellenfél kissé hitehagyottnak tűnt, mi pedig ezt precíz játékkal a második és harmadik szettben kihasználtuk. Örülök, hogy egy ember kivételével a keret valamennyi tagjának lehetőséget tudtam adni, na ezt sem gondoltam volna a mérkőzés korábbi szakaszában... Ilyen különbséggel is megérdemelten nyertünk, úgy hiszem, kiszolgálva a hál’istennek egyre nagyobb létszámú, kitartó közönséget.

A folytatást szerdán, Miskolcon tudják le: a lépéselőnybe került Nyíregyháza akár meg is szerezheti az ötödik pozíciót, egyben befejezve a bajnoki szezont.

KM-KT

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!