Sport

2013.04.14. 17:45

Rozsda helyett gálaelőadás

Nyíregyháza - Az első szett izgalma után az NRK meggyőző teljesítménnyel kerekdett felül.

Nyíregyháza - Az első szett izgalma után az NRK meggyőző teljesítménnyel kerekdett felül.

Az alapszakasz során vívott találkozókon olybá festett, az NRK élvonalbeli női röplabdacsapatának fekszik a Miskolc által képviselt stílus. Bár idegenben – akkortájt nem a legjobb összetételben – kikapott a nyíregyházi gárda, a „visszavágón” habkönnyen kalapálta el ellenfelét.

Az 5. helyért kiírt, egyik fél két győzelméig tartó párharcra újfent „egymásnak ugrasztották” az együtteseket és a koreográfia mit sem változott. A nyíregyháziakon cseppet sem látszott, hogy a három hetes szünet közben berozsdásodtak volna, noha az is igaz, az első szettben megizzadtak – némi izgalom árán kerekedtek felül. A folytatásban viszont csak egy csapat volt a pályán – a házigazda. Mint jég a határt, úgy verték el a váratlanul összeomló borsodiakat, akik hibát hibára halmoztak, miközben a játékot láthatóan élvező hazaiak szépen sorban bevetették a bajnokság korai szakaszában keveset foglalkoztatott titánjaikat. Ezt is megengedhették maguknak, elvégre a második, majd harmadik felvonásban csaknem gálaelőadást tartottak.

A következő összecsapást szerdán, Miskolcon rendezik, és nem szükségeltetik nagy jóstehetség ahhoz, hogy az NRK jóval nagyobb ellenállásra számíthat. Persze a vasárnap nyújtott teljesítmény esély ad arra, hogy akár be is fejezze a különcsatát.

- KM-KT -


JEGYZŐKÖNYV

Röplabda: női, 5-8. helyért, 1. mérkőzés

NRK-Nyíregyháza – Miskolc

3:0 (23, 13, 12)

Vasvári gimnázium, 100 néző, v.: Mezei Z., Nagy P.


NRK: Akimova 5, Botos F. 7, Erdősné 12, Hegnsperger 6, Ilyés B. 17, Roma F. 7. Csere: Szabó I. (liberó), Berényi E., Dávida L. 1, Sitku T., Janetka V. 1. Edző: Balázs István.

Miskolc: Csarkó 5, Sitkey 6, Rédei 5, Kovács E. 9, Szajkó T. 10, Szabó B. 6. Csere: Nagy Zs. (liberó), Radomszki, Sivák, Kiss E., Majzik. Edző: Toma Sándor.


Ász: 4–3.

Rossz nyitás: 5–6.

A párharc állása: 1–0, az NRK javára


Mesterszemmel

Balázs István: Az első szett nehézségei után megmutatkozott a két csapat játéktudása közötti különbség.Toma Sándor: A második és harmadik játszmában nagyon eredményesen nyitott a Nyíregyháza, ami megpecsételte sorsunkat. Gratulálok az ellenfélnek.


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!