Sport

2013.04.18. 13:15

Tíz helyezést kellene eltüntetniük

Labdarúgó NB III. Tisza-csoport: A tabella a vendégek mellett szól a két megyei rangadón, a Szatmár Unió negyedik idegenbeli sikerére készül.

Labdarúgó NB III. Tisza-csoport: A tabella a vendégek mellett szól a két megyei rangadón, a Szatmár Unió negyedik idegenbeli sikerére készül.Rangadó-e az olyan mérkőzés, amelyen a tizenegyedik helyezett fogadja a listavezetőt és a tizenkettedik a másodikat? Amennyiben van hagyománya a párharcoknak, urambocsá’ szabolcsi csapatok vívják a harmadosztály Tisza-csoportjában, akkor feltétlenül. Márpedig az IbrányVárda SE és a NagyecsedNyírbátor találkozóknak is van előélete, igaz, az erőviszonyok és a tabella alapján a vendégségbe utazó fél a jóval esélyesebb.

A kisvárdaiak ibrányi vendégjátékának apropóján az embernek óhatatlanul eszébe jut 2011. augusztus 28-a, amikor 2–1-es hazai vezetésnél, a 72. percben félbeszakadt a megyei rangadó. A három pontot végül a kisvárdaiak kapták meg, mert a versenybizottság rendezési hiányosságokat állapított meg. A felek azóta most először találkoznak Ibrányban, és senki nem bánná, ha a másfél évvel ezelőtti botrányos jelenetek most nem ismétlődnének meg.

Amúgy a két csapat őszi bajnokija sem volt mindennapos: szeptember végén Kisvárdán zárt kapuk mellett játszottak, és hiába futballozott a harmadik perctől emberelőnyben a hazai csapat, a végén egyenlített az Ibrány, és elvitt egy pontot. Úgyhogy a tabellán meglévő nagy különbség ellenére cseppet sem tűnik lefutottnak a párharc.

Nem mondtak le az előzésről

A Nagyecsed és a Nyírbátor találkozásai alkalmával az utóbbi időben rendre a bátoriak örülhettek. A 2011/2012-es sorozatban 3–0-ra és 5–0-ra nyert a későbbi ezüstérmes, ősszel pedig 3–1-es hazai sikert hozott a találkozójuk. Fogarasi Zoltán legénysége az elmúlt meccseken nagy esélyt szalasztott el arra, hogy elfoglalja a biztos NB III-as tagságot jelentő második helyezést, de ebbéli szándékukról még mindig nem mondtak le, úgyhogy győzelemre törnek majd az esélyesebb ellenfelek dolgát rendre megnehezítő, igaz, mindössze egyetlen tavaszi ponttal rendelkező szatmáriak otthonában.

A tavaszi tabellát a Létavértessel holtversenyben vezető Szatmár Unió FC tavaszi negyedik idegenbeli győzelmére készül, amennyiben ez bekövetkezik, akkor a gyarmati csapat meg is előzné a Hajdúszoboszlót, amellyel szemben az ősszel története első NB III-as győzelmét aratta. Meglehet, a győzelemtől kevesebb is elegendő lenne a kedvező második félévi helyezés megőrzéséhez, amennyiben vasárnap a Tiszakanyár megtréfálná a Létavértest.

A kanyáriak eltökélt célja feledtetni, hogy a legutóbbi két találkozón csak egy ponthoz jutottak. A Baktalórántháza sem tudja már meg nem történtté tenni a DEAC elleni őszi hazai botlást (1–1), de amennyiben szombaton sikerülne megszereznie a három pontot a cívisvárosban, úgy még joggal reménykedhetnének az osztályozós helyezés elérésében.?

20. forduló – 19. játéknap (kezdés: 16): Szakvezetői várakozások

Szombat

Debreceni EAC (13.)–Baktalórántháza (10.)

Illés László, baktalórántházi játékos-edző: – A Nagyecsed elleni mérkőzés második félidejében az előző heti, és a szezonban végzett munkából adódó fáradtság érződött a csapaton, így pontatlanul és enerváltan játszottunk. A héten azt tartottuk szem előtt, hogy szellemileg és fizikailag is frissüljön a csapat. Nem vár ránk egyszerű feladat ezen a szombaton sem, ugyanis a jól menedzselt, szervezetten és jól felkészített DEAC otthonában fogunk játszani, amelynek a táblázaton elfoglalt helyezése kissé csalóka. Akadnak problémáink, de ezeket figyelembe véve is csak a három pont begyűjtésével lennék elégedett.

Hajdúszoboszló (7.)–Szatmár Unió FC (8.)

Virovecz Pál, a Szatmár Unió edzője: – Nagyon sok dologról beszélhetnénk a szoboszlói mérkőzés kapcsán, de egy a lényeg, hogy céljaink elérése érdekében nyernünk kell ezt a mérkőzést.

Vasárnap

Ibrány (11.)–Várda SE (1.)

Bíró Csaba, ibrányi edző: – Azt szeretném, ha a fiúkban állandósulna a hit és az akarat, és akkor nem lehet probléma. Tudjuk, hogy lesznek még hullámvölgyek a szereplésünkben, de jó lenne, ha a szerdán, Létavértesen tapasztalt akaratos futballunkat meg tudnánk ismételni. Barzó Gergő, Ruan Pereira és Reinaldo sérülés miatt nem áll rendelkezésre.

Révész Attila, kisvárdai edző: – Ibrányban egyetlen egy csapatnak sem könnyű játszania, ráadásul következő ellenfelünk szerdán nagyon jó eredményt ért el a Létavértes otthonában. Nekünk viszont különböző okok miatt a keretünk alaposan megvékonyodott, ezért nagyon nehéz mérkőzésre számítok.

Nagyecsed (12.)–Nyírbátor (2.)

Mircea Bolba, nagyecsedi edző: – A sárga lapos eltiltások és a sérülések miatt tizenhárom bevethető játékos maradt, ebből kettő kapus... Mindezek ellenére mindent megpróbálunk megtenni azért, hogy megnehezítsük a Nyírbátor dolgát.

Fogarasi Zoltán, nyírbátori edző: – Nagy esélyt szalasztottunk el a hétvégén a mögöttünk állókkal szembeni előnyünk tovább növelésére, ráadásul gólpasszal segítettük a vendégeket a három pont megszerzésében. Eltiltottjaink mellé újabb játékos került, igaz Jeddi Béla és Ráti Gergő visszatérnek a csapatba. A múlt heti összecsapáson súlyosnak tűnő fejsérülést szenvedő két játékosom szerepeltetése is bizonytalan még, ennek ellenére akárhogy is álljon fel a csapat kizárólag a három pont megszerzése a célunk.

A Magyar Kupában már elértük az idei évre kitűzött célunkat, így most a bajnokságban kell teljesíteni a küldetésünket. Sok információval rendelkezünk a hazaiakról, éppen ezért nem várok könnyű mérkőzést, de csak a győzelemben gondolkodunk!

Létavértes (6.)–Tiszakanyár (9.)

Koskovits György, tiszakanyári edző: – Sajnos fiataljaink teljesítménye korukból adódóan is kiszámíthatatlan, ezért azt is elég nehéz megjósolni, hogy ezen a hétvégén pontosan milyen teljesítményre lesznek képesek. Soron következő ellenfelünk, a Létavértes nagyon tudatos focit játszó csapat, emellett ráadásul igen eredményesen is szerepel, de mivel nálunk lejártak az eltiltások, illetve felgyógyultak a sérültek, minimális célunk csak a pontszerzés lehet.

További mérkőzések, szombat: Tiszaújváros (4.)–Hajdúböszörmény (5.), Cigánd (2.)–Diósgyőr II (14.).

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!