Sport

2013.04.18. 09:17

Újabb arany a Vasvárinak

Az egyre népszerűbb B33-ban szerzett diákolimpiai elsőséget a nyíregyházi gimnázium lánycsapata.

Az egyre népszerűbb B33-ban szerzett diákolimpiai elsőséget a nyíregyházi gimnázium lánycsapata.Ebben a tanévben sem maradt kosárlabdában szerzett diákolimpiai aranyérem nélkül a nyíregyházi Vasvári Pál Gimnázium: az egyre népszerűbb B33-ban végzett az élen az V-VI. korcsoportos lánycsapat.

De mi is az a B33? Leginkább a streetballhoz hasonlítható, vagyis egy-egy csapatban hárman vannak a pályán, a mérkőzéseket egy palánkra játsszák. A találkozók 33 pontig vagy kétszer öt perc tiszta játékidőig tartanak, ám ellentétben a sportág utcai változatával, a B33-ban a kétpontos találat éppúgy kettőt ér, mint a sportág eredeti változatában, a tripla pedig hármat, a személyi hibák után pedig két büntető jár. B33-ban rendeztek már világbajnokságot (korosztályos szinten is), és előbb-utóbb az olimpiára is beteheti a lábát (vagyis éppúgy kinőheti magát, mint a röplabdából a strandröplabda).

Maradva a diákolimpiánál, a Papp Klaudia, Földesi Vanessa, Soós Réka, Ónya Bernadett összetételben szereplő vasvárisok (testnevelő tanár: Bugyi József, felkészítő: Farkasinszki Gyuláné) mind az öt mérkőzésüket megnyerték, úgy, hogy háromszor is elérték a leléptetéshez szükséges 33 pontot. A csoportban a budapesti József Attila és Zrínyi Miklós Gimnázium csapata mellett a Kecskeméti Humán Középiskola együttesét győzték le, így első helyezettként jutottak az elődöntőbe, ahol a debreceni Tóth Árpád Gimnázium legyőzése sem okozott gondot.

A fináléban újra a kecskemétiekkel találták szemben magukat a vasvárisok, és ezen a mérkőzésen megszületett a diákolimpiai aranyéremhez szükséges siker. Hab a tortán, hogy a bajnokcsapat játékosát, Papp Klaudiát beválasztották a torna válogatottjába is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!