Sport

2013.05.29. 14:43

Az edző ismeri a győzelem receptjét

Nyíregyháza - Péntektől Nyíregyháza ad otthont a röplabda lány és fiú junior országos bajnoki döntőnek.

Nyíregyháza - Péntektől Nyíregyháza ad otthont a röplabda lány és fiú junior országos bajnoki döntőnek.Kósa Árpád, a Nyírsuli ügyvezető igazgatója jelentős sportdiplomáciai sikernek értékelte, hogy a hét végén Nyíregyháza ad otthont a röplabda országos junior bajnoki döntőnek. Az eseményt felvezető sajtótájékoztatón a részletekre is kitért: a három nap során hat-hat fiú és lány együttes lép színre a Bem József Általános Iskola, illetve a Vasvári Pál Gimnázium tornacsarnokában.

A házigazdák számára a női torna ígérkezik különösen izgalmasnak, elvégre az NRK is megmutatja magát. Mégpedig Balázs István edző reményei szerint csapata a legjobb négy közé jutással teljesítheti minimális célját. A szakember egyébiránt ismeri a győzelem receptjét: a 2008-ban ugyancsak a nyírségi megyeszékhelyen rendezett fináléban a hazaiak diadalmaskodtak – többek közt Szakmáry Gréta és Miklai Zsanett fémjelezte társulattal. Időközben már mindketten az élvonalban villognak: előbbi a Gödöllő, utóbbi a Vasas kulcsfigurája.

Ami azt illeti, az NRK ezúttal sincs híján tehetségeknek: az NB I-es felnőtt gárdából jó néhányan, így például Ilyés Bettina, Roma Flóra, Sitku Tamara is főszereplővé avanzsálhat, Berényi Esztert ujjtörése viszont érzékenyen érintette a felkészítő stábot. A legnagyobb favoritnak a Vasas számít, amely bevetheti a bajnokságot nyert nagycsapat négy titánját. Az előcsatározásokat követően a helyosztókat vasárnap tudják le: a női döntő várhatóan 12 órakor kezdődik, majd a fiúk végső összecsapásával zárul a program.

KM-KT

Junior OB döntő

Nyíregyháza, május 31-június 1.

A résztvevők:

Lány: Békéscsaba, Budapest SE, Kaposvár, TF-Budapest, Vasas, NRK-Nyíregyháza.

Fiú: Dág, Dunaferr, Kaposvár, Kazincbarcika, Kecskemét, Szolnok.

Helyszín: Bem József Általános iskola, Vasvári Pál Gimnázium

Ezek is érdekelhetik