Sport

2013.05.04. 19:14

Egyetlen ponttal veszítettek

Nyíregyháza - A pécsi vereséggel eldőlt, hogy nem játszhat döntőt az amatőr női NB-ben a Nyíregyházi FSE-NYKS.

Nyíregyháza - A pécsi vereséggel eldőlt, hogy nem játszhat döntőt az amatőr női NB-ben a Nyíregyházi FSE-NYKS.Úgy vágott neki a hétvégi két idegenbeli mérkőzésének a Nyíregyházi FSE-NYKS, hogy szerencsés esetben kiharcolhatja a döntőbe jutást az amatőr női NB-ben. A szerencsének az első, pécsi találkozón máris döntő jelentősége lett, hiszen a főiskolások mindössze egypontos vereséget szenvedtek a PEAC otthonában, ezzel zsinórban 11, azon belül a felsőházi rájátszásban pedig hat egymást követő győzelem után szenvedtek újra vereséget. Még úgy is ilyen minimális volt a különbség a felek között, hogy a csapat motorja, Papp Klaudia térdsérülés miatt nem játszhatott, és a negyedik negyedben Tóth Kitti ugyancsak fájó térde miatt vált ki a játékból. A fej fej mellett haladó csapatok meccsének utolsó, hét másodperces támadása a vendégeké volt, de a játékvezetők három másodperces szabálysértést fújtak, és elvették a lehetőséget a főiskolásoktól.

Ezzel eldőlt, hogy a nyíregyháziak nem juthatnak be a bajnoki döntőbe, vasárnap matinéműsor keretében zárják a felsőházi sorozatot a Baja vendégeként.

Amatőr női NB I

Felsőházi rájátszás (1–8. helyért)

Pécsi EAC–Nyíregyházi FSE-NYKS 64–63 (16–21, 22–12, 12–11, 14–9)

Pécs, 50 néző, v.: Lövész, Domokos. NYFSE-NYKS: Tóth K. 2, Földesi V. 11, Gömze 3, Páll V. 6, Farkasinszki O. 24. Csere: Popenko 2, Tatai Tímea 2, Ónya 13. Edző: Farkasinszki Gyuláné.


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!