Sport

2013.05.08. 07:30

Készülhetnek a döntőre

A DVSC kettős győzelemmel, 6-1-es összesítéssel jutott túl a Vasason a Magyar Kupában.

A DVSC kettős győzelemmel, 6-1-es összesítéssel jutott túl a Vasason a Magyar Kupában.A szinte biztos továbbjutás tudatában lépett pályára a DVSC-TEVA a Magyar Kupa-elődöntőjének visszavágóján az Oláh Gábor utcában, hiszen az első összecsapást 3-0-ra megnyerte a másodosztályú Vasas otthonában.

Bár a meccsre nagyon helyesen, ingyen engedte be a szurkolókat a debreceni vezetőség, meglehetősen visszafogott érdeklődés mellett kezdődött a kilencven perc.

Nem kizárt, hogy Vukasin Poleksziccsel a kapuban kezdtek volna a házigazdák, de a montenegrói válogatott urológiai problémák miatt nem tudta vállalni a játékot, a hírek szerint számára befejeződött az idény.

Veszélyes Sidibe fejessel indult a találkozó, de a szenegáli közeli próbálkozását védte Halasi. Két perccel később Ludánszki elfutása nyomán Lucas fejelt kapura, ugyancsak az angyalföldi hálóőr mentett.

Hidegzuhany

A félidő felére kissé visszább vettek a csapatok, az iram alábbhagyott, de mégsem fulladt unalomba a mérkőzés, ugyanis megszerezte a vezetést a Vasas. Berecz elé került a labda, a fővárosi labdarúgó remek mozdulattal tekert Verpecz kapujának bal alsó sarkába. Megélénkült a meccs, támadólag lépett fel a Vasas, de egy ellentámadás végén majdnem egyenlített a Loki, ám Czvitkovics elől az utolsó pillanatban mentettek. A félidő végén a DVSC kihagyott egy lehetőséget, ezért 0-1-gyel vonultak szünetre az együttesek.

Coulibaly eldöntötte

A második negyvenöt percre bejött Adamo Coulibaly, majd nem sokkal később Ferenczi is, amitől meg is változott a játék képe. Az 54. percben megszerezte az egyenlítő gólt a Lokomotív: Czvitkovics szögletét Coulibaly csúsztatta a hosszú sarokba. A folytatásban is a Loki volt veszélyesebb, de hol Coulibaly, hol Ferenczi hagyott ki ajtó-ablak ziccert. A vége felé azért a francia gólkirály ismét megrázta magát, szorongatott helyzetből megszerezte a hazaiak második találatát.

A harmadikra a 89. percig kellett várni egy remek Czvitkovics-Coulibaly-Sidibe akció végén utóbbi ballal a hálóba pofozta a labdát, beállítva a 3-1-es végeredményt. Összesítésben tehát 6-1-gyel ment tovább a DVSC-TEVA, a döntőben az ellenfele a szerdai Győr-Videoton meccs továbbjutója lesz.

HBN-TN

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!