Sport

2013.05.28. 14:15

Két bronzérmet is tekertek a ViniBike bringásai

Remek és követendő kezdeményezésnek tartják a Michelin kerékpáros fesztiválját.

Remek és követendő kezdeményezésnek tartják a Michelin kerékpáros fesztiválját.Nagy sikere volt szombaton a Michelin Bringafesztiválnak, amelyen elindultak amelyen nagy létszámmal vettek részt a nyíregyházi ViniBike kerékpáros SE versenyzői és teljesítették a leghosszabb, Tokajig és vissza tartó távot.

A legeredményesebb versenyzőjük a címvédő Horváth Zsolt, aki most a dobogóra harmadik fokára állhatott. A profiknál klubtársai közül a főmezőnnyel érkezett be Vinnai Zsolt (8.), Balogh Lőrinc (9.), Balogh Zsolt (10.), Karászi Zoltán(13.), Kövér László (16.), Sárosi Endre (19.), Jánowsky Zoltán (20.), Szilágyi Ádám(25.), Barilló György (32.), Pózner Gábor(33.) és Bihari Csaba(40.). Karl Kühnle (69 év) Erőss Béla (55) és Kovács Lajos (55) a középmezőny elején végeztek.

Az amatőrök futamában Dallos Dániel 13 évesen a felnőttek között ugyancsak bronzérmet szerzett, ebben a futamban Iván-Páll György a nyolcadik lett.

– Nagyon örülünk ennek a helyi kezdeményezésnek, nem csak a sportértéke, hanem az egészséges életmód és a biztonságos közlekedés fontossága miatt is.

– A profik és az amatőrök futamát is tarkította jó pár esőfelhő, de ez nem vette kedvét a többszáz kerékpárosnak, aki Tokajba indult, és azoknak a túrázóknak sem, akik Sóstóra tekertek ki. – Reméljük még hosszú évekig lesz ilyen Michelin kerékpáros nap, és talán több más helyi cég is vállal hasonlót- vélekedett Vinnai Zsolt, a ViniBike elnőke és versenyzője.

KM

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!