Sport

2013.05.10. 09:35

Már nem kovácsolódik tovább a Kálmánháza

A megyei másodosztályú futballcsapatnál edzőváltásról döntöttek.

A megyei másodosztályú futballcsapatnál edzőváltásról döntöttek.A jelek szerint a megyei másodosztályban dömpingje van az edzőváltásoknak. A minap taglaltuk, hogy jó néhány együttesnél módosítottak a szakmai stáb összetételén – legújabban Kálmánházán. A Díjözön-csoport utolsó helyén tanyázó futballcsapatnál elköszöntek Kovács Ottótól.

– A csütörtöki edzés után Hajdú Pál a csapat mindenese megköszönte az eddigieket és közölte: nem tartanak a munkámra igényt a továbbiakban – jelezte a távozó tréner. – Indoklásként mindössze annyit mondott, nem tudott ellenállni a nyomásnak.

Itt elsősorban azokra a nézőkre gondolt, akik nem a csapatért, hanem ellene szurkoltak leginkább. Szakmai indokot nem tudott felhozni. A pontos helyzet az, hogy juttatást nem kértem, a sport szeretete miatt vállaltam a feladatot: a csapatot tíz ponttal vettem át a télen, miközben az őszi keretből tíz ember maradt. Januárban sikerült húsz fősre duzzasztani a létszámot, sajnos edzésre általában csak négy-öt játékos járt, ráadásul nagyjából ugyanazok. Az edzéslátogatottság a bajnokság alatt sem változott, sőt... Jellemző, hogy az utolsó két edzésen, rajtam kívül, a felnőttcsapatból egy-egy futballista jelent meg, az ifistákkal együtt hat-hét labdarúgóval edzettünk.

Kovács Ottó további részletekkel szolgált

– Szóval igaza volt annak idején Seregi Misinek, aki szintén volt itt már edző, hogy ilyen csapat mellé nem szükséges edző és edzés. Mivel a legutóbbi három otthoni meccset megnyertük a közvetlen vetélytársak ellen, és hátravan még további három hazai mérkőzés szintén hasonló erejű csapatokkal, még benne volt a bennmaradás kiharcolásának lehetősége a pakliban.

Kérdés, hogy ennek a csapatnak, bennmaradás esetén is, van-e értelme a megyei másodosztályban szerepelnie? Nyírvasváriban éppen hogy ki tudtunk állni hat kezdőjátékossal, négy jellemzően csereemberrel és egy ifikapussal. A megelőző, Kállósemjén ellen játszott meccs előtt Szűcs Gabi barátommal eldöntöttük, hogy bármi lesz a végeredmény felállunk, mert abban a hangulatban, ami a közönség részéről a csapatot körülveszi nincs értelme szerepelni, de a győzelem és a szívünk vitt bennünket tovább. Hát a hála ez lett végül... A jövőben sem szakadok el a focitól, a Nyíregyházán működő Fiatal Gyémántok Sport Klub utánpótláscsapataival foglalkozom tovább, illetve ősszel elindítjuk a felnőtt csapatunkat is a megyei háromban, úgyhogy hamarosan újra találkozunk a pályákon.

KM

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!