Sport

2013.05.02. 11:53

Meg is húzhatják a vonalat a Várda alatt

Labdarúgó NB III. Tisza-csoport, 22. forduló: Ha úgy alakul, már vasárnap ünnepelheti a már szinte teljesen biztos bajnoki címét az éllovas.

Labdarúgó NB III. Tisza-csoport, 22. forduló: Ha úgy alakul, már vasárnap ünnepelheti a már szinte teljesen biztos bajnoki címét az éllovas.Sorra szerzi a hajdúk elleni ötösöket a Várda SE (szombaton 5–0 a Szoboszló, szerdán 5–1 a Böszörmény ellen), és mivel a riválisok botladoznak, eljutottunk odáig, hogy akár már vasárnap bajnoki címet ünnepelhet az éllovas. Ehhez az kell, hogy Révész Attila legénysége legalább egy ponttal többet gyűjtsön a mostani fordulóban, mint a Nyírbátor és a Cigánd.

Lehet, hogy a hétvégén még nem húzzák meg a vonalat a kisvárdai csapat neve alatt, de ne legyünk naivak: a bajnoki cím sorsa már eldőlt! Öt játéknappal a vége előtt 12 pont a Várda SE előnye, és bár vasárnap a tavasz legjobb formájában lévő Létavértes (7 győzelem, 1 döntetlen) vendége, ezt az elsőséget már aligha veszik el Hegedűs Tiboréktól. Az őszi záráskor öt egység volt a várdai fór, az előnyt úgy sikerült nyolc forduló alatt további hét ponttal megtoldani, hogy önmagához képest sokat botlott (döntetlen Cigándon, a Tiszaújváros ellen és Ibrányban) az immár 43 veretlen fordulót (ezalatt harminchétszer győzedelmeskedő és csak hatszor ikszelő) maga mögött tudó sikercsapat.

A kérdés most az Várdán: a túl korán megszerzett bajnoki cím után hogyan lehet tűzben tartani a fiúkat a bajnokságot követő osztályozóra, illetve hogyan kerüljék el az esetleges sérüléseket-eltiltásokat? Előbbiekből van elég a szűkös keretű csapatnál, hiszen Petranics Szergej kapus már két meccset hagyott ki, szerdán pedig a kiváló formába lendült Brankovics Péter szenvedett súlyosnak tűnő térdsérülést. Vagyis a (leendő) bajnokcsapatnál sem fenékig tejfel az élet!

Baktalórántházán, Fehérgyarmaton és Tiszakanyáron viszont csupa móka és kacagás követte a szerdai fellépést. Nevezettek éppen a várdai üldözőket, vagyis a Nyírbátort, a Cigándot és a Tiszaújvárost győzték le, egyedül a Létavértesen elvérző Nagyecsed nem tudott besegíteni a hadműveletbe. A bravúrcsapatok közül vasárnap a Tiszakanyár és a Szatmár Unió egymásnak feszül, míg a baktaiak Hajdúszoboszlón nyújtanak öt mérkőzésnyire a veretlenségi sorozatukat.

A Nyírbátorra most sem vár könnyű fellépés, hiszen a Léta, a Várda és a Bakta ellen sem veszítő, mindháromszor 1–1-re végző Ibrány vendége lesz az immár Németh Károly vezette, a második helyre hajtó társaság. Bátorban nem lennének szomorúak, ha a továbbra is létszámgondokkal küszködő Nagyecsed éppen a Cigánd ellen szerezné tavaszi első hazai pontját, pontjait.

22. forduló (kezdés: 16.30): Szakvezetői várakozások

Szombat

Hajdúszoboszló (7.)–Baktalórántháza (9.)

Illés László, baktalórántházi játékos-edző: – A bravúros győzelem után a hét hátralévő részében „csak” fizikailag kell felkészíteni a csapatot, lelkileg nem. Nagyon bízom benne, hogy az utóbbi időben mutatott formát hozni tudjuk a hétvégén is, és ha az általam még komoly gondnak vélt helyzetkihasználáson tudunk javítani, akkor jó sorozatunk nem szakad meg.

Vasárnap

Ibrány (11.)–Nyírbátor (2.)

Bíró Csaba, ibrányi edző: – Nehéz sorozat veszi kezdetét, szeretnénk önbizalommal nekivágni a további fordulóknak. Ehhez az kell, hogy jó mérkőzést játszunk a Nyírbátorral, és lehetőleg győztesen kerüljünk ki belőle. Sérültjeink mellett most Kovács Imre sárga lapok miatti „kipontozódása” jelent gondot.

Németh Károly, nyírbátori edző: – Minden kezdet nehéz, de siránkozásra nem maradt idő, hiszen máris itt az újabb mérkőzés, ezúttal Ibrányban. Le kell vonnunk a baktalórántházi mérkőzés tanulságait, az ott elkövetett hibák nem fordulhatnak elő még egyszer. Az eredmény ismeretében lehet, hogy furcsa, de nagyon sok pozitívumot is tapasztaltam a szerdai mérkőzésen, ezekből kell építkeznünk. Ibrányban is legalább olyan nehéz mérkőzésre számítok, mint amilyen a baktalórántházi volt.

Tiszakanyár (8.)–Szatmár Unió FC (10.)

Koskovits György, tiszakanyári edző: – Az előző fordulóban a középmezőny igazán kitett magáért, és ehhez a bolyhoz tartozik következő ellenfelünk, a nagyon jó tavaszt produkáló Unió is. Remélhetőleg nemcsak nekem, hanem a játékosoknak is megmarad az étvágya, és hazai pályán mindenféleképpen győzelemben gondolkodunk.

Virovecz Pál, a Szatmár Unió edzője: – A Cigánd elleni győzelmünket követően szeretnénk jó tavaszi idegenbeli mérlegünket tovább javítani a hátralévő mérkőzéseken is. Itt a kínálkozó alkalom, hogy Tiszakanyáron is jó eredményt érjünk el. Gondot okoz, hogy Ciprian Rebegea eltiltás miatt nem játszhat, Petru Costea és Alexandru Barboloviciu játéka pedig sérülés miatt kérdéses.

Nagyecsed (12.)–Cigánd (3.)

Mircea Bolba, nagyecsedi edző: – A gyenge szerdai teljesítményünk után próbáljuk a csapatot felpörgetni, felfrissíteni, hogy számunkra megfelelő eredményt tudjunk elérni a jó erőkből álló Cigánd ellen. Gondjainkat nem enyhíti, hogy ezúttal kapusunk, Makó Róbert szenvedett sérülést.

Létavértes (5.)–Várda SE (1.)

Révész Attila, kisvárdai edző: – Borzasztó nagy dilemmát okoz a számunkra, hogy milyen elvet kövessünk. Próbáljuk meg a hátralévő meccseken a legjobb tudásunkat nyújtani és a lehető legjobb csapatot a pályára küldeni, kockáztatva azt, hogy újabb sérülések és eltiltások következhetnek be; vagy a veretlenségi sorozatot veszélyeztetve az osztályozóra hozzuk ideális állapotba a csapatot. Ezt a döntést közösen fogjuk meghozni a játékosokkal és a vezetőkkel. A Léta feljövőben van, kiegyensúlyozott teljesítményt nyújt, és bárki is lép a pályára ellene, természetesen tudása legjavát fogja nyújtani. Az eredmények kedvező alakulása esetén akár már vasárnap révbe érhetünk.

További mérkőzések, szombat: Debreceni EAC (13.)–Hajdúböszörmény (7.), Tiszaújváros (4.)–Diósgyőr II (14.).

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!