Sport

2013.05.10. 09:42

Nem babra megy a játék

A Vasvári és a Várda folytatja harcát a bajnoki címért, a Szalka a bent maradásért küzd szombaton.

A Vasvári és a Várda folytatja harcát a bajnoki címért, a Szalka a bent maradásért küzd szombaton.Nem tudnak elszakadni egymástól. A férfi kézilabda NB II. Észak-keleti csoportban hosszú hete gyűri egymást a Tiszavasvári és a Kisvárda – a bajnoki címért. Mint azt többször megpedzettük, a felek azonos pontszámmal (32-32) rendelkeznek, a Vasvári egyelőre jobb gólkülönbséggel előzi legfőbb riválisát. Egyelőre, mivel az idény zárásakor az egymás ellen elért eredmények határoznak a végső sorrendről: mivel a Várda oda-vissza győzött, értelemszerűen – jelen pillanatban – jobban áll a szénája.

Eme tényen az változtathat, ha a hátralévő két fordulóban valamelyik gárda hibázik. Nos, az aktuális körben, legalábbis papíron a Tiszavasvárira vár keményebb feladat, amely a tabella harmadik helyén táborozó Berettyóújfalu otthonában szerepel. Mindeközben a Kisvárda, ugyancsak szombaton a nyolcadik Miskolc vendége lesz, vagyis favoritként léphet színre.

Nem babra megy a játék a Mátészalkai MTK számára sem. A tizedik pozícióban székelő szatmáriak a bent maradásért harcolnak, így a szintén szombaton (kezdés: 18 óra) esedékes Hajdúszoboszló elleni hazai összecsapást egész egyszerűen nem szúrhatják el el. Annál is inkább, mert a hajdúságiak is a megkapaszkodásért hajtanak, bár kilátásaikat rontja, hogy ők már az utolsó meccsükre melegítenek...

Természetesen megyei rangadót sem nélkülöz a program: szombaton (kezdés: 18 óra) NyírbátorDemecser összecsapást tudnak le, melyen a minél előkelőbb helyezés megkaparintása a tét. Ezzel egy időben, saját közönsége előtt búcsúzik a Fehérgyarmat (4. hely): Csapos János legénysége a sereghajtó, és már biztos kieső Bőcsöt fogadja.

A női NB II-ben érdekelt együttesek közül a Kisvárda korábban lejátszotta és megnyerte a Gyöngyös ellen, eredetileg erre a hét végére rendelt összecsapását. A Kállósemjén-Kölcsey DSE vasárnap (kezdés: 11 óra) – ezúttal a nagykállói sportcsarnokban vívja – az évad utolsó hazai mérkőzését: Hadobás István ezüstérem megszerzésére esélyes társulata a középmezőnyt erősítő Ózdot látja vendégül.

KM-KT

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!