Sport

2013.05.25. 12:20

Nyeregben Nyíregyházán: III. Michelin Bringafesztivál

Nyíregyháza - Jóleső érzéssel szembesültünk, hogy bár szombat reggel még jól esett, most már szembesüt a Nap a III. Michelin Bringafesztivál résztvevőivel. Ezek után a kerekezés is jól esik...

Nyíregyháza - Jóleső érzéssel szembesültünk, hogy bár szombat reggel még jól esett, most már szembesüt a Nap a III. Michelin Bringafesztivál résztvevőivel. Ezek után a kerekezés is jól esik...

Miként korábban, ezúttal is több kategóriában vehetnek részt az érdeklődők. A legfiatalabb (4 és 11 év közötti) bringások a Michelin Junior Bike futamain vesznek részt saját korcsoportjukban. A gyerekek a tipikusan az erre az alkalomra kialakított pályán játékos formában ismerhetik meg a biztonságos közlekedés alapjait. Kivétel nélkül minden egyes induló kerékpáros sisakot kap, a különböző korosztályú résztvevők között pedig értékes ajándékokat sorsolnak ki.

A „Vidám kerekezés” elnevezésű programot választók Nyíregyháza centrumának legszebb és legcsendesebb pontjain végighaladva egy közös, vidám kerekezés részesei lehetnek. A kerékpáros sisak viselése 14 éves kor alatt kötelező, de persze ez minden résztvevőnek javasolt. A Vidám kerekezés a Luther utcában kialakítandó rajtterületről indul 13.30 órakor, az indulók között szintén értékes ajándékokat sorsolnak ki.

Hajtani kell, de nem mindegy, miként! A Michelin nagyszabású eseménye arra irányítja rá a résztvevők figyelmét, hogy kerékpározni jó, azonban csakis biztonságban érdemes, mások számára láthatóan, felszerelt kerékpárral és főleg sisakban.

A Bringarally Nyíregyháza és Tokaj közötti távot jelenti – természetesen oda és vissza! A résztvevőket pihenők várják az úton, akik pedig nem tudják végig teljesíteni a távot, kerékpárjukkal együtt visszaszállítják a rajthoz. E futam során a kerékpáros sisak viselése kötelező! A Bringarally a Bethlen Gábor utcában kialakított rajtterületről indul 13 órakor.

A futam első három helyezett Bringarally érmet, illetve értékes ajándékutalványt vihet haza.

További információ és regisztráció a www.michelinbringafesztival.hu weboldalon.

- Ladányi Tóth Lajos -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!